SOCIETY OF THE BLIND IN MALAYSIA CAWANGAN KELANTAN

Aktif sejak Jul 06, 2021

Tentang Penganjur


MEMOHON SUMBANGAN BAGI MENGISI TABUNG BANGUNAN PERTUBUHAN ORANG CACAT PENGLIHATAN MALAYSIA (SBM)


Pertubuhan Orang Cacat  Penglihatan Malaysia, Society Of  The Blind In Malaysia (SBM) Cawangan  Kelantan telah diluluskan pendaftarannya pada bulan Ogos 1998.  Buat masa ini, SBM Cawangan Kelantan telah menubuhkan Tabung Bangunan  khusus untuk mengumpul dana bagi memiliki pejabatnya sendiri di atas tanah anugerah daripada Kerajaan Negeri Kelantan di Kg. Padang Rekang, Repek, Melawi Bachok. Untuk makluman Y.bhg. Dato’/Datin/tuan/puan, pada masa ini  SBM Cawangan Kelantan menyewa   rumah kedai 2 tingkat di Chabang 3, Sek Kebangsaan Padang Mokkan, Peringat Kota Bharu Kelantan sebagai tempat ianya beroperasi.

 

Sehubungan dengan itu, Pertubuhan ini memohon sumbangan dari Y.Bhg. Dato’/Datin/tuan/puan bagi projek mengisi tabung bangunan ini. Setiap sumbangan berbentuk wang tunai hendaklah atas nama Pertubuhan Orang Cacat Penglihatan Malaysia @ mengkreditkannya ke akaun Agro Bank bernombor 1006631000059750. Setiap sumbangan  adalah layak menerima rebat pengecualian Cukai Pendapatan HQ/162/No.1874 dengan mengembalikan slipsnya bersama-sama Borang Jawapan yang dilampirkan.

 

Di atas segala kerjasama, sokongan dan sumbangan yang bakal diberikan oleh Y.Bhg. Dato’/Datin/tuan/puan terhadap perkara ini, ianya didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

 

Sekian terima kasih.

 

LOT 1814, CHABANG TIGA, SEK KEBANGSAAN PADANG MOKKAN, PERINGAT, , 16400, KOTA BHARU, Kelantan, Malaysia
Sbmkelantan@yahoo.com
+60132545017
+6097822127