PEMBINAAN SURAU PPMI KG PERPADUAN

RM2,280 / 4.56 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM50,000

43 Penyumbang

72 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Kami menyeru rakyat Malaysia untuk membantu menyiapkan proses pembinaan Surau PPMI Kg Perpaduan. Semoga anda semua dilimpahkan rezeki di atas sumbangan yang diberikan.


Pembinaan Surau PPMI Kg Perpaduan merupakan satu inisiatif yang penting dalam usaha memperkukuhkan ikatan kebersamaan dan perpaduan dalam masyarakat tempatan. Surau ini bukan sekadar bangunan fizikal untuk ibadah semata-mata, tetapi juga merupakan pusat aktiviti keagamaan dan sosial yang memainkan peranan penting dalam membina hubungan yang kukuh antara penduduk kampung.
Dengan pembinaan Surau PPMI Kg Perpaduan, diharapkan penduduk kampung dapat berkumpul bersama untuk menjalankan pelbagai program keagamaan seperti pengajian, ceramah agama, dan aktiviti kebajikan. Ini tidak hanya membantu memperkukuhkan keimanan dan kecintaan kepada agama, tetapi juga mencipta satu atmosfera yang harmoni dan sejahtera dalam kalangan penduduk tempatan.Selain itu, Surau PPMI Kg Perpaduan juga menjadi titik tolak untuk memupuk semangat gotong-royong dan saling membantu antara penduduk kampung. Dalam surau ini, mereka dapat bersama-sama menjalankan aktiviti sosial seperti bakti sosial, kegiatan kebajikan, dan program-program pembangunan masyarakat yang bertujuan untuk meningkatkan kualiti hidup bersama.Di Kampung Perpaduan 2 ini majoriti penduduk adalah beragama Islam dan mempunyai 70 buah rumah dan kira-kira 400 penduduk bakal mendapat manfaat dengan ada nya sebuah surau yang baru. Semoga dengan wujudnya surau ini, kita dapat terus memperkukuhkan nilai-nilai keagamaan, sosial, dan kemanusiaan dalam kehidupan bermasyarakat.

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 18, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 16, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 16, 2024

SAHARUN ABUNAWAS

Menyumbang sebanyak RM50.00

Apr 15, 2024

MUHAMAD NASIR BIN ABDUL RAZAK

Menyumbang sebanyak RM25.00

Apr 15, 2024