BANTULAH NAIKTARAF MASJID PT SANGIT

RM625 / 6.25 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

29 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom kita bantu masjid yang memerlukan sumbangan baikpulih. Sumbangan anda membantu keselesaan kepada jemaah masjid untuk beribadat. Pahala anda mengalir seperti air yang mengalir tanpa henti.


Kami dengan rendah hati memohon sumbangan bagi menjalankan kerja-kerja pembaikan dan pemulihan di Masjid Parit Sangit yang terletak di kawasan ini. Masjid Parit Sangit adalah pusat keagamaan yang penting dalam komuniti kita dan menjadi tempat ibadah dan perhimpunan bagi umat Islam setempat.Masjid ini telah memberi sumbangan yang besar kepada masyarakat sejak pembangunannya beberapa tahun yang lalu. Namun, seiring dengan usia bangunan, beberapa bahagian masjid mengalami kemerosotan dan memerlukan pembaikan segera. Kerja-kerja yang diperlukan termasuk pembaikan atap bocor, penggantian lantai yang rosak, penyelenggaraan sistem elektrik dan pengecatan semula dinding.Masjid ini telah berusia lebih 50 tahun dan berdinding batu serta papan. Jemaah Jumaat lebih kurang 200 orang dan seringkali juga dibuat majlis agama, ceramah serta majlis kemasyarakatan. Kami dengan rendah hati memohon bantuan daripada individu, syarikat dan organisasi yang prihatin untuk menyumbangkan dana bagi membiayai kos pembaikan dan pemulihan ini. Sumbangan yang diberikan akan digunakan sepenuhnya untuk tujuan tersebut dan akan membantu memastikan kelestarian dan keberkesanan masjid sebagai pusat kegiatan keagamaan yang utama.
Kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih atas perhatian dan sumbangan anda. Sumbangan anda akan membantu memastikan bahawa Masjid Pt Sangit dapat terus berfungsi sebagai tempat ibadah yang selamat, selesa, dan berkualiti tinggi untuk umat Islam kami. Semoga Allah SWT memberkati setiap usaha dan memberi ganjaran yang besar kepada anda dan keluarga anda.

"Barangsiapa yang membangun sebuah masjid di dunia ini dengan niat yang baik, maka Allah akan membangunkan untuknya sebuah rumah di Surga." (Hadis Riwayat Bukhari)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 09, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 09, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 07, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 23, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Jun 16, 2023

Kempen Sumbangan Tamat