YAYASAN ANGKASA

Dimulakan pada Oct 06, 2022

INFAQ JUMAAT BULAN RABIULAWAL

RM1,085 / 36.17 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

62 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom sama-sama kita meraih pahala di bulan Rabiulawal ini bulan yang pernuh kerahmatan dan kerberkatan dengan bersedekah. Ayuh kita semua bantu mereka!


Inilah keistimewaan Rabiulawal lengkap dengan amalan memperingati maulid Nabi Muhammad SAW. Bulan Rabiulawal mempunyai tempat yang istimewa untuk semua umat Islam di dunia. Ini kerana pada bulan ini Nabi Muhammad dilahirkan. Nabi Muhammad SAW disebut dalam Firman Allah Surah Al Anbiya, sebagai Pemimpin Rahmatan Lil' Alamin (rahmat kepada seluruh alam).


Kami mengajak semua untuk bantu menyantuni golongan yang sedang memerlukan pembiayaan pendidikan. Ayuh bersama-sama kita menjadi muslim yang baik dengan bersama-sama untuk membantu Yayasan ANGKASA dengan serendah RM10 sahaja. Semoga Allah memberi keberkatan dan menerima sebagai amalan baik. Amin.Marilah kita berkongsi rezeki kepada pelajar-pelajar IPT yang terdiri daripada golongan B40 dan anak yatim di seluruh negara di bawah pembiayaan Yayasan Angkasa. Mereka akan menerima manfaat melalui bantuan kewangan. Pihak kami mensasarkan pelajar yang kurang berkemampuan dan benar-benar memerlukan. Subhanallah, alangkah berkahnya! Ini adalah panggilan Allah SWT. Ayuh, inilah masanya untuk menyebarkan kebaikan dan InsyaAllah akan menjadi simpanan di dunia dan akhirat.
Bersedekah adalah salah satu usaha kita untuk menjemput keberkatan. Setiap Jumaat di bulan yang penuh barakah. Sedekah ikhlas anda sekeluarga mungkin menggalakkan doa anda sekeluarga yang sedang berjuang di langit. Bersama kami, anda sekeluarga akan bersama-sama memuliakan bulan ini dengan membantu orang yang paling disayangi oleh Nabi ﷺ.Yayasan Angkasa mendoakan saudara-saudari dan sekeluarga semoga Allah SWT menerima dan meninggikan darjat segala jenis ibadah yang dilakukan oleh kita pada bulan Rabiulawal ini, khususnya sedekah yang diberikan. Semoga Allah menerima segala ikhtiar yang diusahakan untuk mendapatkan rahmatNya. Sungguh, Allah SWT jua lah yang akan menggantikan segala kebaikan yang anda sekeluarga berikan. Semoga Allah SWT memakbulkan doa, perlindungan, kebahagiaan, kemudahan, dan melancarkan rezekimu dan keluarga.


Sumbangan yang saudara-saudari hulurkan kepada Yayasan ANGKASA layak mendapat potongan cukai Lembaga Hasil dalam Negeri di bawah subseksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan 1967 (nombor rujukan : LHDN.01/35/42/51/179-6.7796). Diminta WhatsApp untuk dapatkan resit potongan cukai di talian 018-355 0515 (En. Muhd Fawwaz), Pegawai Promosi dan Perkembangan Yayasan ANGKASA.


Jom #BuatBaik! 

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 12, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 12, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 11, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 10, 2022

SARI HASSAN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 08, 2022

Kempen Sumbangan Tamat