LEMBAGA PENDIDIKAN AL QUR'AN AL HUDA

Dimulakan pada Feb 07, 2024

SEDEKAH IFTAR RAMADHAN UNTUK ANAK ANAK KESAYANGAN RASULULLAH

RM20,109 / 100.55 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM20,000

918 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

JOM MANFAATKAN PELUANG INI UNTUK MENYEBARKAN KEBAIKAN RAMADHAN TAHUN INI DENGAN MENYUMBANGKAN MAKANAN BERKHASIAT UNTUK PELAJAR TAHFIDZ AL-QURAN.


Tuan/Puan yang dirahmati Allah SWT, program sedekah makanan berkhasiat LPQ Al Huda telah berjalan selama beberapa tahun, dan telah mencecah ratusan pelajar tahfidz Al-Qur'an khususnya pelajar LPQ Al Huda. Menjelang bulan Ramadhan yang mulia pada tahun ini yang tidak terasa tinggal 32 hari sahaja lagi untuk tiba, LPQ Al Huda kembali melaksanakan program sedekah makanan berkhasiat untuk pelajar tahfiz Al-Quran khususnya di bulan Ramadhan.
Sebagai umat Islam, tentunya kita mengetahui banyak amalan di bulan Ramadhan yang melipatgandakan pahala termasuk memberi makan dan minum kepada orang yang berbuka terutama yang menerima adalah pelajar tahfiz Quran yang tentunya mereka mengisi hari-hari dengan aktiviti yang mendatangkan keberkatan dan pahala daripada Allah SWT.Sebagai orang yang beriman, tentunya kita tidak mahu Ramadhan tahun ini sia-sia hanya kerana terlalu cintakan dunia, kita tidak tahu sama ada Ramadan tahun ini akan menjadi Ramadhan terakhir kita atau Allah masih memberi peluang untuk kita beribadah dan menyambut Ramadhan tahun hadapan. Namun sebaik-baik umat Rasullullah SAW ialah mereka yang hari ini lebih baik daripada semalam, tahun ini lebih baik daripada tahun lalu, dan mereka yang memberi manfaat kepada orang lain.
Jom rebut peluang Ramadhan tahun ini dengan memperbanyakkan amal soleh terutama dengan menyumbangkan makanan berkhasiat kepada pelajar tahfidz al-Quran. Semoga dengan peluang yang sangat baik ini Allah permudahkan ibadah kita untuk sentiasa beramal yang boleh memberi manfaat kepada saudara-saudara kita yang memerlukannya terutama di bulan Ramadhan tahun ini. InsyaAllah.


مَنْ فَطَّرَ صَائِمًا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِهِ غَيْرَ أَنَّهُ لاَ يَنْقُصُ مِنْ أَجْرِ الصَّائِمِ شَيْئًا


Maksudnya: "Sesiapa yang memberi makanan kepada orang yang berpuasa, maka dia akan mendapat pahala seperti orang yang berpuasa itu, tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa itu sedikit pun." (HR. Tirmidzi no. 807, Ibnu Majah no. 1746, dan Ahmad 5: 192, Al-Hafizh Abu Tahir mengatakan bahawa hadis ini sahih).Jom manfaatkan peluang ini untuk menyebarkan kebaikan Ramadhan tahun ini dengan menyumbangkan makanan berkhasiat untuk pelajar tahfidz Al-Quran.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Apr 09, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Apr 09, 2024

ASDSADASSADASD

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 09, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Apr 09, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 09, 2024

Kempen Sumbangan Tamat