YAYASAN AL HUDA MUSI RAWAS

Dimulakan pada Apr 12, 2023

SAMBUT HARI RAYA DENGAN MEMULIAKAN GURU GURU TAHFIZ QURAN

RM565 / 11.30 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

34 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Sama-samalah kita menderma mengharapkan keredhaan Allah dengan memuliakan guru-guru Al-Quran, insyaAllah kita semua akan dimuliakan oleh Allah!


"Barang siapa memuliakan orang alim (guru) maka ia memuliakan aku. Dan barang siapa memuliakan aku, maka, ia memuliakan Allah. Dan barang siapa memuliakan Allah maka tempat kembalinya adalah syurga." (Kitab Lubabul Hadits)Pada 10 malam terakhir Ramadhan tahun ini, kami Aldasira mengajak anda semua untuk memuliakan guru-guru Al-Quran yang telah mengajar Al-Quran kepada umat. Kehidupan mereka tidak sama dengan kita, tetapi keluhuran mereka dalam mengajar agama Islam itulah yang membuka hati manusia untuk membantu dalam apa cara sekalipun termasuk mencari rezeki. Kerana hampir di setiap tempat, guru Al-Quran menjalani kehidupan yang sangat sederhana.Penderma yang dimuliakan oleh Allah SWT, kita semua pastinya mempunyai pengalaman tersendiri dalam menimba ilmu khususnya ilmu agama yang kita amalkan sehingga kini. Semua itu tidak terlepas daripada peranan seorang guru yang mengajar sains kepada kita semua. Tanpa mereka, kita mungkin tidak dapat mengenali kehidupan moden seperti yang kita alami hari ini.Guru bukanlah segala-galanya tetapi tanpa guru apalah erti profesion yang dihayati oleh seseorang yang tidak berilmu. Sudah tentu profesion yang dilakukannya akan merugikan diri sendiri dan juga orang lain. Sebagaimana profesion doktor, sekiranya profesion itu tidak mempunyai ilmu dalam bidangnya, rawatan tersebut mungkin menjadi musibah bagi seorang doktor dan memberi kesan kepada pesakit. Oleh itu, betapa pentingnya seorang guru dalam Islam agar orang yang memuliakannya akan dimuliakan oleh Allah SWT.
Melalui peluang yang sangat baik ini, kami ingin menjemput semua penyumbang untuk membantu kami memenuhi keperluan asas menjelang hari raya untuk guru Al-Quran khususnya guru Tahfiz Quran. Jom jayakan kempen ini dengan share link untuk mengumpul dana ini untuk saudara mara dan orang ramai!


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

NOORHASYIMAH BINTI AHMAD

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 19, 2023

NOORHASYIMAH BINTI AHMAD

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 18, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 18, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Apr 17, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Apr 17, 2023

Kempen Sumbangan Tamat