BERAS UNTUK SEDEKAH BULAN MAULIDUR RASUL BAGI KELUARGA ASNAF

RM285 / 9.50 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

13 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Dengan memberikan bantuan beras kepada asnaf, anda membantu mereka yang sedang mengalami kesulitan ekonomi atau sosial. Ini adalah cara untuk memberikan bantuan kepada mereka yang memerlukan.


Bersedekah beras kepada saudara-saudara golongan asnaf adalah tindakan yang penuh kebaikan. Dengan memberikan beras kepada asnaf, anda membantu mereka yang sedang mengalami kesulitan ekonomi atau sosial. Ini adalah cara untuk memberikan bantuan yang konkrit kepada mereka yang memerlukan. Bersedekah adalah salah satu amal ibadah yang sangat dianjurkan dalam Islam. Melakukan sedekah beras kepada asnaf akan membawa pahala besar dan juga dapat berfungsi sebagai bentuk pembersihan diri dari sifat-sifat tamak dan haloba.
Bersedekah beras kepada saudara-saudara asnaf juga dapat memperkuat hubungan sosial dalam komuniti. Ini dapat membantu mencipta solidariti dan perasaan kebersamaan di antara sesama anggota masyarakat. Dengan bersedekah beras kepada asnaf, anda juga membantu mengurangi pembaziran makanan. Banyak makanan yang tidak terpakai boleh digunakan oleh mereka yang memerlukan.
Bersedekah adalah cara untuk meraih keberkatan dalam hidup. Dengan memberikan kepada mereka yang memerlukan, anda dapat mengharapkan berkat dan kebaikan dalam kehidupan anda sendiri. Jadi, bersedekah beras kepada saudara-saudara golongan asnaf adalah tindakan mulia yang memiliki banyak manfaat baik secara sosial maupun rohani.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 22, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 17, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Sep 17, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 15, 2023

SALEHUDIN DAN KELUARGA

Menyumbang sebanyak RM25.00

Sep 15, 2023

Kempen Sumbangan Tamat