ACT FOUNDATION

Dimulakan pada Mar 10, 2022

MARI MENGEJAR KEBERKATAN BERSEDEKAH

RM1,330 / 16.63 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM8,000

104 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Sedekah di bulan Sya'ban—bulan Rasulullah ﷺ—yang istimewa dan penuh berkah.


SubhanAllah.. Beberapa minggu lagi nak masuk bulan Ramadhan. Setiap umat Islam dinasihatkan untuk mula memperbanyakkan amal ibadah agar apabila tiba bulan mulia, kita terbiasa dengannya. Namun, ramai yang melalaikan bulan Sya'ban, padahal ia mempunyai banyak keistimewaan.


Seperti yang disampaikan melalui hadis, insya Allah, pasti akan ditinggikan amal ibadah yang dilakukan (maksudnya berlipat ganda keberkatannya), hajat/doa lebih mudah dimakbulkan, dan bulan Sya'ban adalah bulan kemuliaan Nabi Muhammad ﷺ.


Aksi Cepat Tanggap (ACT) dengan tulus menjemput anda sekeluarga untuk memanfaatkan peluang di bulan yang berkah ini. Adakah kita ingin mencari keredhaan-Nya bersama?Bersedekah adalah salah satu usaha kita untuk menjemput keberkatan. Setiap hari di bulan Sya'ban, pada hari Jumaat barakah, dan khususnya pada salah satu malam yang sangat istimewa, iaitu malam Nisfu Sya'ban (pada 18 Mar 2022). Allah SWT. akan mengampuni dosa dan mengabulkan doa bagi yang meminta.


Wallahuallam.. Sedekah ikhlas anda sekeluarga mungkin menggalakkan doa anda sekeluarga yang sedang berjuang di langit!


Bersama kami, anda sekeluarga akan bersama-sama memuliakan bulan Rasulullah dengan membantu orang yang paling disayangi oleh Nabi ﷺ.


Kongsi kepada golongan miskin, anak yatim, ibu tunggal, dan warga emas di Indonesia (terutama di Jabodetabek dan kawasan rawan bencana), melalui bantuan makanan sedia makan. Kemungkinan makanan akan diberikan pada bulan Ramadhan dan seramai 750 penrima manfaat untuk program ini. Masya Allah.. Alangkah berkahnya!


Jazakumullah Khayran. ACT Foundation dan saudara-saudari yang anda sekeluarga bantu dengan tulus berdoa, semoga Allah menerima dan meninggikan darjat segala jenis ibadah yang dilakukan pada bulan Sya'ban ini, khususnya sedekah yang diberikan.


Semoga Allah menerima segala ikhtiar yang diusahakan untuk mendapatkan rahmat-Nya. Sungguh.. Allah Azza wa Jalla jua lah yang akan menggantikan segala kebaikan yang anda sekeluarga berikan. Semoga Allah memakbulkan doa, perlindungan, kebahagiaan, kemudahan, dan melancarkan rezekimu dan keluarga, Amin Allahuma Amin.

 

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 27, 2022

FARIDUL HAFIZ

Menyumbang sebanyak RM50.00

Apr 02, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Mar 28, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 26, 2022

RADIN FAIRUZ RADIN BAIDAWI

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 22, 2022

Kempen Sumbangan Tamat