SEDEKAH INFAQ JUMAAT UNTUK ANAK ANAK YATIM

RM2,010 / 28.71 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM7,000

100 Penyumbang

12 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Mari meringankan beban mereka dengan menghulurkan sumbangan. Semoga dengan asbab sedekah kita pada hari ini dapat membuka rezeki kita dengan lebih luas di masa depan kelak.


Rasulullah SAW bersabda: “Sebaik-baik hari yang terbit matahari padanya ialah hari Jumaat. Pada hari tersebut diciptakan Nabi Adam AS, dia dimasukkan ke dalam syurga dan dia dikeluarkan daripadanya. Dan pada hari tersebut, terdapat satu waktu yang mana jika seseorang Muslim berdiri mendirikan solat dan berdoa kepada Allah SWT akan sesuatu hajatnya, nescaya Allah SWT akan memberi apa yang dihajatkannya tersebut.” (Riwayat Al-Bukhari)


Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran kepada Allah SWT kerana masih lagi memberi kita nikmat kesihatan dan rezeki sehingga dipertemukan lagi dalam Jumaat yang mulia dan tersedia dengan pelbagai kelebihan ini. Sesungguhnya hari jumaat merupakan peluang untuk kita meraih pahala sebanyak mungkin. Hari jumaat yang mulia, hari yang penuh peristiwa dan hari yang dikabulkan permintaan hambanya.
Sabda Rasulullah SAW:


مَا نَقَصَتْ صَدَقَةٌ مِنْ مَالٍ، وَمَا زَادَ اللَّهُ عَبْدًا بِعَفْوٍ إِلَّا عِزًّا، وَمَا تَوَاضَعَ أَحَدٌ للَّهِ إِلَّا رَفَعَهُ اللَّهُ


“Tidaklah sedekah itu mengurangkan harta seseorang dan Allah akan menambahkan kemuliaan bagi orang yang memberi kemaafan. Begitu juga Allah akan mengangkat kedudukan seorang yang bersifat tawaduk.” (HR Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 27, 2022

MOHAMMAD SHAFIQ ZAINON

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 26, 2022