KEMPEN SEDEKAH KORBAN DI PEDALAMAN SABAH

RM1,456 / 48.53 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

74 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Kempen ini bertujuan untuk membuka peluang kepada mereka yang ingin buat korban tetapi kurang berkemampuan boleh melakukan sedekah korban


Ada kemahuan untuk melakukan ibadah korban, tetapi kurang berkemampuan? Jangan risau pahala itu mudah. Ayuh kita ikuti kempen sedekah korban di pedalaman Sabah.


Secara asasnya, ibadah korban itu hendaklah dibuat dengan menyembelih seekor kambing atau mengambil 1 bahagian daripada 7 bahagian pada seekor lembu. Namun, khas untuk anda yang kurang berkemampuan melaksanakan ibadah korban pada tahun ini, tetapi mahu turut sama memberi makan kepada saudara-saudara kita yang kurang berkemampuan di Sabah, jom lakukan sedekah korban yang kami sediakan!Hasil sedekah korban ini akan dikumpulkan untuk mencapai harga seekor haiwan korban dan dagingnya akan diagihkan kepada golongan asnaf dan fakir miskin di pedalaman Sabah. Ayuh bersama kami melakukan sedekah korban dengan hanya RM 10 dan anda dapat menceriakan hari raya Aidiladha mereka. Jom suburkan amalan sedekah sebagai sebahagian daripada kehidupan kita. Segala amal kebajikan yang dilakukan pasti akan dibalas oleh Allah SWT dan amatlah mulia hati seseorang itu jika dia menghulurkan bantuan ketika mana beliau sendiri tidaklah hidup terlalu mewah.“Dan (ingatlah) apa jua kebaikan yang kamu kerjakan sebagai bekalan untuk diri kamu, tentulah kamu akan mendapat balasannya di sisi Allah sebagai balasan yang sebaik-baiknya dan yang amat besar pahalanya.” (Surah Al-Muzzammil:20).


Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi 0173212457 (Cik Dina).


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jul 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 05, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 05, 2022

Kempen Sumbangan Tamat