ACT FOUNDATION

Dimulakan pada Apr 28, 2022

SEDEKAH JARIYAH DUKUNG PERJUANGAN PALESTIN

RM7,402 / 7.40 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM100,000

234 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jadilah bahagian dari perjuangan mulia saudara Palestin pertahankan agama dan Palestin dengan sentiasa menyokong mereka melalui doa dan sedekah terbaikmu!


Apakah yang terlintas di fikiran anda apabila mendengar perkataan "Palestin"? Ketidakadilan, serangan, rampasan tanah secara paksa dan penderitaan mungkin berita yang sering anda dengar dari sana.


Hari-hari ialah ujian bagi saudara Palestin. Kehidupan mereka tidak akan pernah lepas dari diskriminasi dan penindasan.


Berpuluh tahun penduduk Palestin hidup di bawah penindasan yang tidak berkesudahan. Mereka terpaksa merasai pelbagai jenis penindasan dan ugutan Israel yang membuatkan mereka terpaksa menjalani kehidupan tanpa rasa aman.


Hak mereka dirampas. Petempatan rosak, akses makanan dihadkan, dan sekatan di pelbagai kawasan menyukarkan menggerakkan rakyat Palestin untuk aktiviti kehidupan seharian. Keadaan mereka masih sangat membimbangkan. Kemiskinan dan kelaparan akan terus menjadi momok bagi mereka.


Namun, keteguhan iman saudara Palestin tidak mudah runtuh walaupun diserang oleh serangan Zionis yang berterusan. Kerana Allah SWT telah tetapkan mereka sebagai umat pilihan untuk berjuang mempertahankan Baitul Maqdis.“Akan senantiasa ada sekelompok dari umatku kelompok yang selalu menolong kebenaran atas musuh mereka, orang-orang yang yang menyelisihi mereka tidak akan membuat mereka goyah… Mereka bertanya, “Wahai Rasulullah di manakah mereka?” Beliau menjawab, “Baitul Maqdis dan sekitar Baitul Maqdis.” (HR. Imam Ahmad).


Bertolak dari keteguhan saudara Palestin hadapi kezaliman zionis, ayuh kuatkan perjuangan Palestin dengan bersedekah rutin melalui Aksi Cepat Tanggap.


- Sedekah yang anda sumbangkan akan disalurkan dalam pelbagai bentuk bantuan kemanusiaan kami. Mula dari:

- Klinik kecemasan Indonesia, ambulance dan tim kesehatan yang mobile bagi melayani rakyat Palestin yang cedera apabila berlaku konflik,

- Humanity food Truck yang akan berjalan di sepanjang wilayah Jerusalem,

- Bantuan makanan (makanan siap & paket makanan)

- Sumur wakaf: menyediakan telaga air bagi warga Gaza

- Humanity Mobile Water Tank: Truck tangki air ini yang boleh mengagihkan sehingga 25 ribu liter air setiap hari ke seluruh pelusuk Gaza

- Program Sister Family Palestine Indonesia, bantuan untuk memenuhi kebutuhan hidup keluarga prasejahtera Palestin, berupa kebutuhan pangan, pakaian, kesehatan, dan pendidikan.Jadilah bahagian dari perjuangan mulia saudara Palestin pertahankan agama dan Palestin dengan selalu dukung mereka melalui doa dan sedekah terbaikmu!


Insha Allah kebaikan anda akan membawa kebahagiaan, perlindungan dan kelancaran rezeki sentiasa dikurniakan Allah SWT. Amiin ya Rabbal Alamin. Jazakumullah khayran.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HZBDB

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jun 03, 2022

SYED SAHARIL BIN SYED IBRAHIM

Menyumbang sebanyak RM30.00

Jun 03, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 20, 2022

Kempen Sumbangan Tamat