ASAR HUMANITY

Dimulakan pada Dec 27, 2023

SEDEKAH SUBUH BERTERUSAN UNTUK MAKANAN BERKHASIAT PELAJAR TAHFIZ YATIM DHUAFA

RM8,599

Telah terkumpul

679 Penyumbang

Kongsi:

Tentang Kempen

Jangan sampai terlepas dari keutamaan sedekah di waktu yang mustajab didoakan malaikat subuh. Derma anda akan membahagiakan anak tahfiz yatim dhuafa yang membutuhkan!


“Tidak ada satu subuh-pun yang dialami hamba-hamba Allah kecuali turun kepada mereka dua malaikat. Salah satu di antara keduanya berdoa: “Ya Allah, berilah ganti bagi orang yang berinfak”, sedangkan yang satu lagi berdoa “Ya Allah, berilah kerusakan bagi orang yang menahan (hartanya).” (HR. Bukhari 5/270).Kembali menceritakan keutamaan waktu Fajr iaitu waktu yang penuh dengan keberkatan, di mana pintu-pintu syurga terbuka luas dan doa dimakbulkan. Dalam keheningan ini, marilah kita bersama-sama mencapai keberkatan dengan berkongsi dengan orang lain. Sedekah subuh bukan sekadar ihsan biasa, tetapi juga pelaburan kebaikan yang mengalir tanpa putus sepanjang hari.InshaAllah Asar Humanity berkomitmen untuk menghantarkan amanah anda dalam bentuk sedekah makanan bagi anak tahfiz yatim dhuafa. Adapun keutamaannya seperti yang dijelaskan sabda Rasulullah SAW:


“Sedekah yang paling utama adalah memberi makan.” (Hadis Riwayat Bukhari)

Dengan menyediakan makanan yang berkhasiat, kita bukan sahaja menyediakan keperluan fizikal mereka, tetapi juga menyuburkan semangat dan minda mereka untuk mencapai pencapaian yang lebih tinggi dalam bidang tahfiz Al-Qur'an. Kebaikan ini harus terus berlanjutan. Semoga Allah merahmati anda dan keluarga dengan rahmatNya.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM30.00

Jul 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM5.00

Jul 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM5.00

Jul 12, 2024