ACT FOUNDATION

Dimulakan pada Mar 25, 2022

JOM SUMBANG PEK MAKANAN UNTUK YATIM DI BULAN RAMADHAN

RM7,476 / 78.69 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM9,500

339 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Sedekah Pek Makanan untuk Yatim dan Asnaf di Bulan Ramadhan.


Masha Allah. Ramadhan, bulan suci penuh berkah telah di hadapan mata. Bulan yang tiap-tiap amal yang kita sedekahkan akan digandakan hingga 700 kali lipat besarnya. Terutamanya sedekah makanan kepada saudara-saudara kita yang kurang bernasib baik, orang-orang yang mesti bertungkus kulumus demi penuhi kebutuhan hari-hari.


Rasulullah pernah bersabda, “Siapa sahaja memberi makan orang yang berpuasa, maka baginya pahala seperti orang yang berpuasa tersebut, tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa itu sedikit pun” (HR Tirmidzi)


Kelebihan lain apabila kita bersedekah makanan di bulan Ramadhan yaitu dapat menghapus dosa, boleh masuk salah satu pintu Syurga yang istimewa, menyempurnakan iman dan dapatkan makanan juga pada hari terakhir.


Untuk berkongsi kegembiraan ramadhan, kami berhasrat untuk menyediakan pek makanan selama 10 hari awal Ramadhan melalui Food Truck. Insya Allah, pek makanan yang telah siap ini mensasarkan kepada anak yatim dan para asnaf dengan menjalankan food truck kami ke berbagai daerah di Indonesia.Allah berfirman: "Tidakkah engkau tahu bahawa hamba-hamba-Ku itu meminta makanan kepadamu tetapi kamu tidak memberinya makan dan tidakkah engkau sedar bahawa jika engkau memberinya makan, kamu pasti akan menemukannya di sisi-Ku?" (HR. Muslim)


Ini adalah panggilan Allah. Ayuh, walaupun hanya RM10, akan menjadi simpanan di dunia dan akhirat!

Jazakumullah khayran. Insya Allah, setiap sedekah makanan yang diberikan menjadi asab kebaikan untuk anda dan keluarga tercinta. Doa setulus-tulusnya dari kami semoga kebahagiaan, kemudahan, perlindungan dan kelancaran rezeki selalu dilimpahkan Allah SWT. Aamiin ya Rabb.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 26, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Apr 26, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 25, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 25, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 24, 2022

Kempen Sumbangan Tamat