INFAQ KELENGKAPAN BAHARU UNTUK SURAU AL FALAH

RM2,538 / 25.38 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

147 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom bantu Pertubuhan Kebajikan Kasih Sayang Daerah Sibu untuk mengganti kelengkapan dan karpet baharu Surau Al Falah. Ini merupakan peluang untuk kita bersama mencari pahala yang akan terus mengalir.


Surau Al Falah, Taman Mesra Bako yang terletak di daerah pinggir bandar Kuching Sarawak merupakan surau yang telah dirasmikan pembukaan nya pada tahun 2000. Surau yang telah berusia hampir 23 tahun itu hanya menggunakan tikar getah sebagai alas dan menggunakan sejadah satu persatu untuk tujuan solat. Usaha untuk menukar ke arah karpet yang lebih moden tidak dapat dilaksanakan berikutan kekangan yang dihadapi. Dengan keadaan kebanyakan kelengkapan yang semakin usang saban hari, ianya perlu digantikan dengan yang lebih baik bagi keselesaan jemaah di situ.Keadaan luar Surau Al Falah yang kelihatan sangat usang dan memerlukan perhatian segera


Ruang utama solat yang sangat memerlukan suntikan derma daripada orang ramai untuk keselesaan para jemaah. InsyaAllah dengan adanya sumbangan yang dikutip melalui kempen ini kelak, peruntukan sebanyak RM10000 akan digunakan untuk membeli dan memasang karpet yang lebih baik untuk surau berkenaan bagi keselesaan para jemaah yang hadir. Ayuh bersama kita dalam menjayakan kempen ini agar kita dapat memastikan para jemaah yang ada lebih selesa untuk beribadah di surau tersebut.


ورجلٌ تصدَّق بصدقةٍ فأخفاها حتى لا تعلمَ شمالُه ما تنفقُ يمينُه

Yang bermaksud: “Seorang yang bersedekah dengan tangan kanannya, ia menyembunyikan amalnya itu sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang disedekahkan oleh tangan kanannya.”
(Riwayat al-Bukhari)

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 01, 2023

USRAH TIJAH 'ABDULLAH & TIJAH 'ALI

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 01, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 30, 2023

YUZHANA MARZUIN BT ALIAS

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 30, 2023

Kempen Sumbangan Tamat