Maahad Tahfiz Tarbiah Al Ummah

Dimulakan pada Oct 09, 2023

PEMBANGUNAN SURAU KOMPLEKS PENGAJIAN PONDOK WARGA EMAS

RM31,119

Telah terkumpul

1229 Penyumbang

Kongsi:

Tentang Kempen

Kempen ini bertujuan mendapatkan dana bagi menampung kos pembinaan surau buat aktiviti pondok warga emas. Jom bersama kami!

Di tanah yang anda wakafkan ini ini mereka akan melangkah dengan zikir, di tanah yang anda wakafkan ini mereka akan berjalan dengan hati yang penuh takwa kerana di usia emas hanya redha dan rahmat Allah yang diperlukan oleh warga emas yang bakal menetap di sini.


Setiap ruang yang dibina pula akan dipenuhi dengan pengajian al Quran, zikirullah, selawat, tazkirah dan segala jenis ilmu demi mendekatkan diri pada Yang Maha Pencipta Allah SWT.


Kempen ini bertujuan mengumpul dana bagi menampung kos pembinaan surau buat aktiviti pondok warga emas. Tanamkan benih pahala anda sekarang!


PERKEMBANGAN TERKINI TAPAK PEMBINAAN SURAU WARGA EMAS


Dengan moto “Penempatan Mencari Redha dan Rahmat Allah SWT”, Pondok Tahfiz Tarbiah Al-Ummah ingin melaksanakan hasrat pewakaf untuk menjadikan Mauquf tersebut sebagai pusat pengajian Islam dan memberi peluang kepada golongan dewasa dan warga emas untuk menimba ilmu agama dengan lebih mendalam sebagai bekalan di dunia dan akhirat.Bagi pembangunan fasa pertama pembinaan Kompleks Pendidikan Pondok Tahfiz Tarbiah Al-Ummah dimulakan dengan pembinaan surau utama pondok moden warga emas yang berjumlah hampir RM600,000.

Pondok Tahfiz Tarbiah Al Ummah ditubuhkan oleh Ustaz Manolito dan isterinya Ustazah Hasna’ untuk menyediakan sebuah pusat pengajian dewasa dengan kemudahan yang selesa dan kondusif.


Kini peluang anda untuk bersama ustaz dan ustazah sudah dibuka dalam usaha untuk membangunkan Surau yang akan dijadikan tempat utama Kompleks ini mengadakan pengajian.Seperti yang kita tahu Rasulullah S.A.W pernah bersabda:


“Siapa yang membina masjid kerana Allah, sekalipun hanya seperti sarang burung atau lebih kecil, maka Allah akan membina untuknya rumah di dalam syurga.” (Hadis Riwayat Ibnu Majah)

Marilah kita bina Rumah Syurga kita dengan bersama membangunkan Rumah Allah di Kompleks Pendidikan Pondok Tahfiz Tarbiah Wal Ummah.


Semoga pembinaan surau pondok untuk Kompleks Pondok Moden Warga Emas Tarbiah Al-Ummah akan dapat disempurnakan melalui sumbangan ikhlas insan-insan dermawan di luar sana, InsyaAllah.


Jika terdapat pertanyaan, kemusykilan mahupun aduan, tuan-tuan dan puan-puan yang dermawan boleh terus berhubung ke talian 019-5723454 (Ustaz Manolito) atau tuan-tuan dan puan-puan boleh menziarah terus ke alamat Lot 5090, Batu 20, Batu Kurau, Perak.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 13, 2024

INDUN ABDUL GHANI

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 13, 2024

MUS NORMAN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 13, 2024

RUSHDI

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jul 12, 2024