RAYUAN BAIKPULIH SURAU PT YUSOF LAUT

RM1,810 / 36.20 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

54 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Sumbanglah untuk baik pulih Surau Pt Yusof Laut, Batu Pahat demi keselesaan jemaah yang beribadat. Membantu jemaah beribadat amat besar pahalanya dan amat tinggi ganjarannya di sisi Allah.


Ibadat dan dakwah adalah tunggak kejayaan dalam kehidupan dan keimanan. Perkara pertama yang Rasulullah lakukan sebaik sahaja tiba di Madinah adalah membina masjid. Ini membuktikan bahawa masjid dan surau bukan sahaja berfungsi sebagai pusat ibadah, tetapi juga merupakan pusat komuniti, masyarakat dan sosial.Begitupun jua, untuk membina masjid atau surau adalah satu perkara, tetapi untuk kekalkan atau menjaganya adalah satu perkara. Surau Pt Yusof, Batu Pahat adalah sebuah pusat yang memainkan peranan sebagai pusat ibadat dan dakwah dalam komuniti. Telah dibina hampir 20 tahun lepas dan telah berkhidmat untuk masyarakat setempat. Namun seiring dengan peredaran zaman, surau ini juga semakin uzur sejajar dengan usianya.Antara yang perlu diperbaiki adalah:


1. Bumbung yang telah bocor

2. Siling yang telah roboh

3. Karpet yang telah uzur

4. Tempat wuduk yang perlu diperbaikiSehubungan dengan itu pihak Komuniti Ihsan terpanggil untuk membantu masyarakat setempat. Kos yang diperlukan dalam anggaran RM20,000.00. InsyaAllah sekiranya target ini dicapai maka mengalir pahala para penyumbang umpama sungai yang mengalir.


"Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu menolong (agama) Allah, niscaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu"

(Surah Muhammad ayat 7)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 12, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 12, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Jun 10, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 09, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 09, 2023

Kempen Sumbangan Tamat