MAAHAD TAHFIZ AL QURAN NURUL HIDAYAH

Dimulakan pada Sep 18, 2022

DANA MEMBINA TANGKI AIR BERSIH TAHFIZ

RM2,041 / 51.03 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM4,000

97 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Pihak Maahad merayu kepada anda semua untuk sumbangan bekalan tangki air bersih kepada pelajar Tahfiz. Semoga bantuan anda diberi ganjaran terbaik dari Allah Swt. Amin.


Air adalah salah satu keperluan asas bagi setiap makhluk hidup, tidak terkecuali manusia. Sudah pasti manusia tidak akan dapat hidup tanpa air kerana air merupakan salah satu elemen asas yang menyokong proses metabolisma badan manusia. Kebergantungan manusia kepada air bersih tidak hanya berhenti pada keperluan tubuh semata-mata.


Air memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian kita. Bermula dengan penyediaan makanan hingga untuk penanaman dan juga aktiviti seharian kita. Oleh itu, tangka air amat penting untuk memastikan bekalan air bersih sentiasa cukup. Ketiadaan tangka air ini menjadi masalah kepada para pelajar dan guru-guru untuk melakukan aktiviti mereka.
Jadi, saya mewakili ajk Maahad Tahfiz Al-Quran Nurul Hidayah Air Hitam Kedah ingin memohon sumbangan dana untuk membeli beberapa buah tangki untuk maahad kami disini kerana pihak maahad disini selalu terjejas dengan masalah bekalan air dan ganguan bekalan air tekanan rendah setempat yang tidak mencukupi. Justeru itu, pihak maahad berharap pihak muslimin muslimat sama-sama membantu pihak maahad kami disini menyediakan beberapa tangki simpanan air dan pam air untuk kegunaan anak-anak tahfiz disini untuk bersuci memgambil wudhuk, qhada hajat dan sebagainya.Akhir kata pihak maahad menyeru sekalian muslimin muslimat saling bantu-membantu atas jalan ketaqwaan kepada Allah swt. Semoga setiap titisan air menjadi pahala bagi para penyumbang selama mana ia digunakan. Dengan keyakinan bahawa kebersihan adalah sebahagian daripada iman, kami berhasrat untuk perbaiki semua kemudahan ini. Berharap akan dapat memudahkan para pelajar menghafal setiap hari.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

KHAIRUL HAZWAN BIN KHAIRUDIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 23, 2022

KHAIRUL HAZWAN BIN KHAIRUDIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 21, 2022

KHAIRUL HAZWAN BIN KHAIRUDIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 20, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Oct 17, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 16, 2022

Kempen Sumbangan Tamat