TABUNG PENDIDIKAN ANAK ASNAF DI INSTITUT PENGAJIAN TINGGI DALAM NEGARA FASA 2

RM597 / 19.90 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

28 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom kita bantu pelajar-pelajar asnaf ini yang kurang berkemampuan untuk meneruskan pembelajaran mereka di menara gading dan mengubah nasib keluarga dan diri mereka sendiri.


Kami daripada Pertubuhan Kebajikan Kasih Sayang Daerah Sibu ingin memohon jasa baik anda untuk bersama kami dalam meringankan beban pelajar terutamanya mereka yang datang dari kalangan B40 untuk membantu mereka memasuki IPTA dengan lebih mudah. Hal ini kerana kita semua sedia maklum bahawa kos untuk memasuki IPTA bukanlah sikit dan banyak persiapan harus dilakukan untuk memastikan semuanya berjalan dengan lancar.Pada Fasa 1, sebanyak RM1,170 telah berjaya dikutip hasil sumbangan orang ramai.


Pada pagi Jumaat yang lepas, serahan untuk pelajar yang pertama telah dilakukan untuk memastikan pelajar tersebut dapat membuat persiapan untuk memasuki IPTA pada awal September ini kelak. Serahan tersebut telah diterima oleh ibu beliau berikutan beliau sekarang sedang bekerja sambilan di sebuah pasaraya di Sibu.Wakil ibu beliau menerima bantuan awal memasuki IPTA tersebut.Kad pengenalan pelajar tersebut

Ayuh kita bersama mendorong usaha dan semangat ini untuk mengubah nasib generasi akan datang ke arah yang lebih baik. Tanpa usaha kita, tidak mungkin perkara ini akan berjaya. InshaAllah dengan adanya kutipan RM 3000 yang disasarkan ini kelak ianya akan memanfaatkan 3 orang penerima lagi bagi meringankan keluarga mereka.


“Harta tidak akan berkurang dengan sedekah. Dan seorang hamba yang bersedekah pasti akan Allah tambahkan kewibawaan baginya.” (HR. Muslim, no. 2588)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

AHMAD SUKRI HASAN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 29, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 28, 2023

KAMALUDIN ADAM

Menyumbang sebanyak RM20.00

Aug 25, 2023

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 25, 2023

NUNEZ

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 25, 2023

Kempen Sumbangan Tamat