Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Dimulakan pada Jul 28, 2020

TABUNG SUSU ANAK B40

RM386,662 / 101.75 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM380,000

12168 penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsikan:

Tentang Kempen

“Saya Tak Makan Pun Tak Apa, Yang Penting Anak Dulu..”

Tiada ibu dan ayah yang sanggup membiarkan anaknya kelaparan susu. Tapi apakan daya makanan sendiri pun dicatu inikan pula susu anak yang memakan kos keperluan yang lebih tinggi. Jika susu tak dapat dibeli gantian sirap atau susu pekat diberikan buat anak kecil mereka asalkan perut mereka terisi.

Ada dari anak-anak ini yang hanya bergantung susu sebagai makanan. Bayangkan, jika susu tiada, apa yang menjadi alas perut mereka? Sampaikah hati kita membiarkan ini terjadi jika ianya berlaku kepada anak kita?

Anak-anak kecil ini mengharapkan ihsan anda untuk membantu mereka. Bantuan seikhlas hati anda dapat mengisi perut anak kecil ini dan membantu mereka membesar sihat seperti kanak-kanak yang lain.

Insyaallah setiap wang ringgit yang anda sumbangkan, akan membantu ribuan kanak-kanak lain yang mengalami kesempitan ini.

Rasulullah SAW bersabda: "Bukanlah termasuk golongan kami, mereka yang tidak mengasihi anak-anak kecil kami dan tidak pula menghormati orang tua kami, serta tidak menyuruh yang makruf dan melarang yang mungkar."
(HR Tirmidzi No: 1844)

Projek “Tabung Susu Anak B40” anjuran Yayasan Brainy Bunch kerjasama Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) memerlukan bantuan ada utk menjayakan misi sini. Kami mensasarkan bantuan susu selama 3 bulan kepada lebih 50,000 keluarga bagi meringkan beban mereka.

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Kongsikan:

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

MAZUIN BINTI MOHD REDZUAN

Menyumbang sebanyak RM10

Jun 07, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM30

May 18, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

May 17, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25

May 16, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

May 16, 2021