TABUNG IHSAN PESAKIT TUMOR OTAK

RM22,076 / 100.35 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM22,000

855 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Puan Azilah 34 tahun yang telah menjalani pembedahan untuk membuang tumor di otak. Kini beliau perlu sumbangan untuk menjalani kimoterapi dan bantuan bagi meringankan beban beliau menjalani kehidupan.


Puan Azilah berumur 34 tahu dan tinggal di Kampung Air Ganda, Lenggong telah disahkan mempunyai tumor di otak pada setahun yang lalu. Beliau perlu menjalani pembedahan dengan segera sebelum ianya lebih teruk. Beliau mempunyai 4 orang anak dan suami hanya bekerja kampung sahaja.Dengan sumbangan orang ramai. Alhamdulillah beliau berjaya menjalani pembedahan dengan selamat pada hujung ogos yang lepas. Namun, buat masa sekarang beliau perlu sumbangan orang ramai untuk kos kimoterapi yang perlu dibuat setiap bulan. Dengan ekonomi keluarga Puan Azilah yang tidak begitu baik, sangatlah memerlukan bantuan orang luar bagi menampung kos kimoterapi tersebut.مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ


Yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya.

(Surah al-Baqarah: 261)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Nov 17, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 16, 2022

MOHD SHUKOR

Menyumbang sebanyak RM25.00

Nov 16, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 15, 2022

MOHAMAD SYAMILL KHAIRI

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 15, 2022

Kempen Sumbangan Tamat