MADRASAH STC

Dimulakan pada Jun 23, 2021

WAKAF PEMBELIAN TANAH MADRASAH STC

RM5,825 / 100.43 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,800

191 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Madrasah STC berhasrat untuk membeli tanah di belakang Madrasah STC, Ini bagi membesarkan ruangan sedia ada, memandangkan buat masakini tidak dapat menampung jumlah pelajar yang semakin meningkat.

WAKAF TANAH MADRASAH STC

SUMBANGAN KECEMASAN:

MADRASAH SEBERANG TUAN CHIK MEMERLUKAN SUMBANGAN UNTUK PEMBELIAN TANAH DI BELAKANG MADRASAH STC


"TANGAN TAK SAMPAI NAK HULUR BANTUAN,

TETAPI SEDEKAH TETAP JALAN DI HUJUNG TALIAN"


Bangunan Madrasah STC sedia ada.


Dalam kita bersolat dengan keadaan yang serba selesa di masjid, surau-surau bayangkan anak-anak kita yang menuntut ilmu di Madrasah Seberang Tuan Chik terpaksa menggunakan sebuah

 dewan serbaguna yang agak kecil dan kurang selesa untuk melaksanakan solat 5 waktu secara berjemaah dan menghafal al-Quran.

Murabbi dan pelajar Madrasah STC.


Kami ingin mengajak para dermawan semua untuk sama-sama membantu anak-anak dan pihak Madrasah Tahfiz Seberang Tuan Chik mengumpul dana untuk membeli tanah di belakang Madrasah Seberang Tuan Chik pada tahun 2021 bagi membina bangunan yang lebih selesa untuk para pelajar tahfiz.

Tanah yang hendak dibeli.


KELEBIHAN DANA DAN SUMBANGAN

Kemudahan Madrasah STC adalah untuk anak-anak bagi pemperlajari ilmu agama dan menghafal al-Quran yang sebahagiannya tergolong dalam golongan orang fakir dan miskin.

Memberi manfaat kepada masyarakat setempat untuk turut bersama-sama mempelajari ilmu agama dan melakukan ibadah-ibadah bertujuan untuk mengimarahkan madrasah ini.

- Para pelajar tahfiz juga dapat menggunakan ruang-ruang yang ada untuk menghafal al-Quran dalam keadaan tenang dan selesa sekaligus juga dapat menambahkan kualiti hafalan mereka.

Menghadirkan senyuman di wajah anak-anak yatim, faqir miskin, anak golongan B40, guru-guru serta warga Madrasah Seberang Tuan Chik untuk beribadah, menimba dan memberi ilmu.


Pelan tanah yang hendak dibeli.


BERAPAKAH YANG DIPERLUKAN

Untuk pengetahuan pihak tuan-tuan dan puan-puan pembelian tanah madrasah untuk  manfaat anak-anak madrasah tahfiz menelan perbelanjaan sebanyak RM100,000.00. Namun, sehingga kini dana sumbangan untuk projek ini masih jauh dari sasaran sebenar.


KEPERLUAN TERDESAK:

100 RIBU RINGGIT MALAYSIA


Sumbangan para dermawan semua amat diperlukan untuk pembelian tanah ini.

Melalui bantuan tuan-tuan dan puan-puan, projek murni untuk Madrasah Seberang Tuan Chik akan dapat diteruskan dengan secepat mungkin. Sekaligus memberi manfaat buat seluruh warga madrasah dan masyarakat di sekitarnya.


APAKAH YANG DIPERLUKAN


Dengan bantuan daripada para dermawan sekalian amat membantu dalam meringankan beban kami untuk mencukupkan dana sumbangan kecemasan ini untuk tujuan pebelian tanah dan pengurusan kebajikan anak-anak Madrasah Seberang Tuan Chik.


"Barangsiapa yang membantu perlengkapan orang yang berjihad di jalan Allah maka sungguh dia juga telah ikut berjihad, dan barangsiapa yang membantu keluarga seorang yang berjihad di jalan Allah dengan suatu kebaikan maka dia juga telah ikut berjihad."


BAGAIMANA UNTUK MENYUMBANG

Untuk memudahkan pihak tuan/puan melakukan sumbangan, pihak kami membahagikan kepada 1000 lot seperti berikut:


1 LOT = RM100


ATAU


PAKEJ SEIKHLAS HATI


Terima kasih kerana menjadi insan terpilih untuk hadirkan senyuman di wajah anak-anak Madrasah Seberang Tuan Chik untuk solat berjemaah dan menghafaz Al-Quran dalam keadaan selesa.

Terima kasih kerana turut menjadi asbab Madrasah ini diimarahkan oleh masyarakat setempat apabila  tanah madrasah ini digunapakai nanti.

PAHALANYA JUGA BOLEHLAH DIHADIAHKAN KEPADA ORANG TERSAYANG YANG TELAH MENINGGAL DUNIA.

Tidak lupa juga, semoga asbab dari kebaikan dan ibadah yang dilakukan di madrasah ini bakal mengalirkan pahala buat para penyumbang sekalian. In Sya Allah!

Tiada kata yang mampu diucapkan selain mendoakan semoga Allah memberikan ganjaran pahala yang berlipat kali ganda, memberikan keampunan dosa dan menunaikan segala hajat para penderma sekalian.


Info;


FB: www.facebook.com/madrasahst

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Oct 28, 2021

MUHAMAD NASIR BIN ABDUL RAZAK

Menyumbang sebanyak RM25.00

Oct 26, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM30.00

Oct 15, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 15, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 01, 2021

Kempen Sumbangan Tamat