LEMBAGA PENDIDIKAN AL QUR'AN AL HUDA

Dimulakan pada Apr 20, 2023

MAKANAN DAN MINUMAN BERKHASIAT BUAT ANAK TAHFIZ

RM3,098

Telah terkumpul

297 Penyumbang

Kongsi:

Tentang Kempen

JOM SEDEKAH TERBAIK DALAM PROGRAM SEDEKAH MAKANAN BERKHASIAT INI SEBAGAI JALAN MENCAPAI REDHA DAN SYURGA ALLAH SWT.

"Sesuap makanan untuk mengisi perut orang yang lapar lebih baik daripada membina 1000 masjid." (Al-Hadith)

Hadis di atas menunjukkan kepada kita bahawa mengutamakan kepentingan orang yang dalam keadaan mendesak lebih diutamakan daripada mengutamakan kepentingan peribadi yang mungkin tertunda. Membantu sesama insan adalah cerminan seorang muslim, apatah lagi membantu menyediakan makanan berkhasiat untuk Pelajar Tahfiz Quran yang belajar dan menghafaz Al-Quran, insyaAllah jauh lebih mulia.

Justeru, di kesempatan ini, kami LPQ Al Huda akan menyambung semula Program Sedekah Makanan Berkhasiat Pelajar Tahfiz Quran ini di beberapa tempat khususnya yang berada di kampung terpencil. Kerana, apa yang kami rasai sepanjang pelaksanaan program Sedekah Makanan Berkhasiat sebelum ini, ramai Pelajar Tahfiz Quran gembira menerima Rendang Daging dan menu buah-buahan segar, kerana ramai antara mereka yang tidak pernah makan makanan berkhasiat ini. Lebih-lebih lagi menu tersebut sememangnya istimewa di kalangan golongan menengah atas.


Kami memuliakan pelajar Tahfiz Quran yang belajar dan menghafaz al-Quran dengan menyediakan pakej makanan mujarab berupa nasi kotak daging rendang dan buah-buahan segar serta air minuman penghilang dahaga. InsyaAllah usaha ini dapat menggembirakan pelajar Tahfiz Quran. Kebaikan yang kita harapkan selama ini akan dimakbulkan oleh Allah SAW melalui kebaikan yang telah kita lakukan dengan memuliakan pelajar Tahfiz Quran.


"Barangsiapa memuliakan orang yang bertakwa, maka dia memuliakanku, barangsiapa memuliakanku, dia mengagungkan Allah, dan barangsiapa yang mengagungkan Allah, tempat kembalinya ialah syurga." (Kitab Lubabul Hadis)


MashaAllah, hebatnya orang yang mengagungkan pelajar tahfiz Quran dengan penuh kasih sayang, walaupun secara fizikal mereka yang bertasbih tidak mengenali dan bertemu antara satu sama lain. Namun kerana keimanan, anda tergerak untuk menyayangi antara satu sama lain terutamanya kepada pelajar tahfiz Al-Quran yang mereka pelajari dan hafal Al-Quran. Setiap makanan yang dimakan dan diminum oleh pelajar tahfiz Quran melalui kempen ini, akan menjadi tenaga yang baik untuk mereka dan sedekah untuk kita semua. 


Kami LPQ Al Huda amat berterima kasih di atas sumbangan penderma yang telah menyokong program ini agar ia terus berjalan dengan baik dan menyebarkan manfaat seluas-luasnya kepada umat Islam khususnya kepada pelajar tahfiz Quran. Semoga program ini dapat dirasai dengan lebih meluas untuk pelajar tahfiz Quran di kampung terpencil. Semoga segala kebaikan yang anda sumbangkan melalui kempen ini dapat menjadi sumber rahmat Allah kepada kita semua. 

Jom #BuatBaik

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

NORHAFIZAH BINTI ZUBER

Menyumbang sebanyak RM5.00

Dec 08, 2023

NORHAFIZAH BINTI ZUBER

Menyumbang sebanyak RM5.00

Dec 07, 2023

NORHAFIZAH BINTI ZUBER

Menyumbang sebanyak RM5.00

Dec 06, 2023

NORHAFIZAH BINTI ZUBER

Menyumbang sebanyak RM5.00

Dec 05, 2023

NORHAFIZAH BINTI ZUBER

Menyumbang sebanyak RM5.00

Dec 04, 2023