Kelab Motor Kingz Malaysia

Dimulakan pada Apr 21, 2022

INFAQ VAN JENAZAH KINGZ MG

RM4,845 / 107.67 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM4,500

201 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom ringankan beban pihak Masjid Kampung Kandang, Melaka dalam pengurusan jenazah. Rebutlah pahala terutamanya di bulan Ramadhan ini


Assalamualaikum wbt. Para dermawan dan para penyumbang yang dikasihi, kami di Kingz Mg terpanggil untuk menjalankan kempen “
Infaq Van Jenazah Kingz Mg”. Kami terpanggil untuk menjalankan kempen ini adalah untuk mendapatkan sebuah van jenazah bagi kegunaan Masjid di seluruh kariah di mukim Kampung Kandang, Melaka.


Hal ini berikutan dengan kesusahan yang dihadapi oleh pihak masjid di Kampung Kandang khususnya dalam menguruskan hal jenazah. Mereka menghadapi kesukaran untuk bergerak ke suatu tempat dan dengan adanya pengangkutan van jenazah ini, dapat melajukan urusan jenazah yang bakal dilaksanakan.Hasil kutipan dana ini akan digunakan untuk membeli sebuah van bagi kegunaan pihak masjid dan dapat digunakan oleh penduduk di seluruh mukim Kampung Kandang Melaka. Marilah kita sama-sama memberi bantuan bagi membantu meringankan beban pihak masjid bagi menguruskan pelaksanaan jenazah di kampung mereka.
ومن كان من أهل الصدقة دُعي من باب الصدقة

Yang bermaksud: “Jika dari golongan yang gemar bersedekah akan dipanggil dari pintu sedekah.”

(Riwayat al-Bukhari)

Terdapat pintu syurga yang hanya akan dapat dimasuki oleh orang yang bersedekah. Ayuh, marilah kita sama-sama membantu meringankan beban pihak masjid yang memerlukan bantuan kewangan untuk pengangkutan van jenazah mereka. Semoga dengan sedekah kita ini dapat sedikit sebanyak pahalanya dan semoga Allah SWT merahmati kita semua.


Jom menyumbang di sumbangan.com.

Jom #BuatBaik!


Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 31, 2022

AIDA

Menyumbang sebanyak RM30.00

May 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

May 26, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 23, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 22, 2022

Kempen Sumbangan Tamat