Al-I'tisam Relief Program Association

Dimulakan pada Oct 27, 2021

RAYUAN DERMA PEK MAKANAN ASAS UTK WARGA TUA ASNAF TERLANTAR

RM710 / 11.83 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM6,000

37 penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsikan:

Tentang Kempen

Jom! Sedekah berkongsi rezeki, menyantuni asnaf miskin, yatim dan warga tua di kampung pedalaman. Bersama,berkorban seorang sedikit, walaupun sekampit beras - rm 13.Semoga Allah terima sebagai amalan

Dalam satu hadis sahih, Abu Hurairah RA berkata: “Seorang lelaki datang kepada Nabi SAW

      dan berkata: ‘Wahai Rasulullah, sedekah apakah yang paling besar pahalanya.”

Baginda menjawab: “Kamu bersedekah ketika kamu dalam keadaan sihat dan kikir, takut menjadi fakir dan berangan-angan jadi orang kaya. Maka janganlah kamu menundanya hingga tiba nyawamu berada di halkum….. (Hadis Riwayat Al-Bukhari)

Kami mengajak semua untuk bersama kami untuk bersedekah secara berjemaah. Dengan sedekah ini, kami mengharapkan lebih ramai lagi warga asnaf , warga tua daif dan terbiar dapat disantuni.

 

Dalam masa negara dan dunia dilanda Covid 19, sangat ramai yang terkesan. Pekerja kilang, peniaga kecil, pemandu teksi atau Grab, pekebun pekebun terjejas pendapatan. Di Kawasan pedalaman, pekebun tak dapat hasil yang maksimum, disebabkan PKP.

Dengan bersedekah atau berkongsi rezeki secara berjemaah, dapat kita membantu memberi makan kepada golong asnaf miskin di pedalaman, dimana anak anak tak mampu untuk menghantar duit balik ke orang tua. 

Kami mengharapkan dapat menyantuni warga tua/asnaf yang terlantar setiap bulan. Bersama kita berusaha untuk memudahkan hidup mereka, semoga Allah berkati usaha kita bersama. ( Dan semua semua askar Allah yang membantu golongan yang memerlukan, Amiin )Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 24, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 24, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 23, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM100.00

Nov 19, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 18, 2021