YAYASAN ANGKASA

Dimulakan pada Jun 23, 2022

SEDEKAH JUMAAT DALAM BULAN ZULKAEDAH YANG PENUH ISTIMEWA FASA 4

RM385 / 12.83 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM3,000

30 penyumbang

1 Baki Hari

Kongsikan:

Tentang Kempen

Jom bersama kita meraih pahala di bulan Zulkaedah, bulan yang penuh kerahmatan dan kerberkatan dengan bersedekah. Ayuh kita semua bantu mereka.


Syawal sudah berlalu pergi dan berganti pula dengan Zulkaedah yang dinanti-nanti oleh seluruh umat Islam. Bulan Zulkaedah adalah satu dari empat bulan haram. Bulan haram adalah bulan yang amat dimuliakan. Bulan haram adalah bulan persaudaraan, perdamaian dan kemaafan. Masyarakat kafir Quraisy menangguhkan permusuhan dan peperangan di bulan haram maka kita sebagai umat Islam hendaklah lebih menghormati bulan-bulan haram ini. Eratkan silaturrahim, yang bermusuh, damaikanlah, yang berdendam, berlapanglah dan yang renggang, rapatkanlah, InsyaAllah hidup penuh berkat dan harmoni.


Daripada Abu Bakrah, sesungguhnya Rasulullah SAW telah bersabda, "Sesungguhnya zaman itu berputar sejak awal waktu Allah menjadikan langit-langit dan bumi. Satu tahun mengandungi dua belas bulan ini, darinya empat bulan haram, tiga dari empat bulan ini berturut-turutan iaitu Zulkaedah, Zulhijjah dan Muharram dan satu bulan berasingan ialah Rejab di antara Jamadil Akhir dan Sya'aban."Sehingga dapat dikatakan bahawa sedekah memang sudah menjadi ajaran yang dianjurkan oleh Rasulullah ﷺ. Adapun Allah SWT benar-benar memuliakan orang yang bersedekah. Allah menjanjikan banyak keutamaan dari bersedekah khususnya di bulan Zulkaedah. Yayasan ANGKASA dengan tulus menjemput anda sekeluarga untuk memanfaatkan peluang di bulan yang barakah ini.Bersedekah adalah salah satu usaha kita untuk menjemput rezeki dan keberkatan pahala khususnya setiap hari di bulan Zulkaedah pada hari Jumaat barakah. Sedekah ikhlas anda sekeluarga mungkin menggalakkan doa anda sekeluarga yang sedang berjuang di langit dimakbulkan! Bersama kami, anda sekeluarga akan bersama-sama memuliakan bulan Ramadhan dengan membantu orang yang paling disayangi oleh Nabi ﷺ.Marilah kita berkongsi rezeki kepada pelajar-pelajar IPT yang terdiri daripada golongan miskin, B40 dan anak yatim di seluruh negara di bawah tajaan Yayasan ANGKASA yang akan menerima manfaat melalui bantuan kewangan. Kami menyasarkan 10 orang pelajar yang kurang berkemampuan untuk menerima manfaat ini. Subhanallah, alangkah berkahnya! Ini adalah panggilan Allah. Ayuh, inilah masanya untuk menyebarkan kebaikan dan Insya-Allah akan menjadi simpanan di dunia dan akhirat!


Jazakumullah khayran. Yayasan ANGKASA mendoakan saudara-saudari dan sekeluarga. Semoga Allah menerima dan meninggikan darjat segala jenis ibadah yang dilakukan oleh kita pada bulan Zulkaedah ini, khususnya sedekah yang diberikan. Semoga Allah menerima segala ikhtiar yang diusahakan untuk mendapatkan rahmat-Nya. Sungguh, Allah jua lah yang akan menggantikan segala kebaikan yang anda sekeluarga berikan. Semoga Allah memakbulkan doa, perlindungan, kebahagiaan, kemudahan, dan melancarkan rezekimu dan keluarga, Amin Allahuma Amin.Sumbangan yang saudara-saudari hulurkan kepada Yayasan ANGKASA layak mendapat potongan cukai Lembaga Hasil dalam Negeri di bawah subseksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan 1967 (nombor rujukan : LHDN.01/35/42/51/179-6.7796). Jika memerlukan resit tersebut, sila hantarkan mesej anda ke WhatsApp, 018-355 0515 (En. Muhd Fawwaz), Pegawai Promosi dan Perkembangan Yayasan ANGKASA.


Jom #BuatBaik!

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

RAHIMAH MOHD NOH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 27, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 27, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 24, 2022