YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Sep 26, 2022

BANTUAN UNTUK ADIK MUHAMMAD HAFIZ RAYYAN

RM1,585 / 14.41 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM11,000

83 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom sama-sama kita meraih pahala dengan membantu adik Hafiz yang memerlukan bantuan untuk rawatan imperforate anus. Semoga adik Hafiz mampu menjalani kehidupan seperti yang lain, amin.


Assalamualaikum untuk anda para penyumbang yang dikasihi sekalian. Adik Muhammad Hafiz Rayyan dilahirkan tidak mempunyai lubang dubur, 3 hari selepas lahir doctor telah menebuk lubang diperut untuk buang air besar. Umur 3 bulan telah tebuk lubang bontot untuk membuat saluran najis. 



Tatkala anak-anak kecil normal di luar sana dapat menghabiskan masa bermain dengan gembiranya, namun mereka hanya terlantar tiada daya untuk bergerak meneroka fasa-fasa usia kecilnya.


Menghidap penyakit imperforate anus/ anorectal anomly. Beliau tidak mampu bergerak dengan sendirinya menjadikan ia perlu pemantauan yang menyeluruh setiap masa oleh penjaga. Justeru, dana diperlukan untuk membantu meringankan kos keperluan khas Adik Hafiz seperti kos sesi rawatan, perjalanan untuk ke pusat rawatan, susu dan lampin.


Susulan itu, kami pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mengumpul sumbangan bagi membantu adik Hafiz. Jom sama-sama kita bantu Adik Hafiz.


Allah berfirman yang bermaksud: “Dan barangsiapa yang memelihara kehidupan seorang manusia, maka seolah-olah dia telah memelihara kehidupan manusia semuanya.”

(QS. Al Maidah: 32)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 11, 2022

MOHAMAD IDRUS BIN MOHAMAD DON DON

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 11, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Oct 09, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 08, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 08, 2022

Kempen Sumbangan Tamat