YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Sep 26, 2023

MASJID AL HUDA PERLU DI BAIK PULIH UNTUK BERIBADAH

RM17,304 / 34.61 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM50,000

840 Penyumbang

186 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

JOM BANTU KAMI BANGUN MASJID YANG LAYAK UNTUK MASYARAKAT SIMPANG RENGGAM KLUANG JOHOR. SUMBANGAN ANDA SANGAT BERARTI BERAPA PUN YANG ANDA BERI.


Assalamualaikum kepada para penyumbang yang dirahmati Allah SWT. Yayasan Amal Maaruf Malaysia kini dapati bahawa terdapat sebuah masjid lama yang masih digunakan oleh ramai orang iaitu Masjid Al Huda yang terletak di Simpang Renggam Johor. Masjid ini memerlukan baik pulih demi keselesaan dan memberi ruang yang lebih luas kepada para jemaah yang hadir.Untuk pengetahuan anda, Masjid Al Huda ini adalah masjid yang lama. Cuma ia akan digabungkan dengan masjid yang baru dibahagian hadapannya dan juga membaik pulih kerosakan yang ada misalnya masalah bumbung bocor dan selainnya. Pembesaran masjid ini adalah dengan cara mengekalkan bangunan lama dan menggabungkan bangunan baru untuk menampung jemaah yg sangat ramai walaupun bangunan baru telah pun siap. Kos pembinaan masjid ini juga melibatkan kos agak tinggi dan penambahan pembangunan ini juga sebenarnya tidak termasuk dalam bajet yang asal.Dana sumbangan yang dikumpulkan akan digunakan seperti peralatan dalaman, karpet dan sejadah, eletrik, lampu bilik air, tempat wuduk, dan lain-lain.Jadi, dengan rendah diri kami menyeru kepada masyarakat untuk membantu dalam menjayakan pembinaan dan membaik pulih masjid ini. Semoga anda sentiasa dirahmati dan disayangi Allah SWT. 


"Sesiapa yang membina masjid kerana Allah, Allah membina baginya rumah di syurga kelak (binaan) seumpamanya." (Hadith Riwayat Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

avatar

AHMAD SYAHIR BIN SARANI

Jumlah: 27

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 27, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 27, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

May 24, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 24, 2024

POKYID

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 23, 2024