YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Nov 10, 2022

DERMA BAIK PULIH MASJID TUNKU ALIF HUSSEIN AL- AMIN KARIAH TENGKEK

RM1,460 / 2.92 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM50,000

77 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Ayuh sertai kempen baik pulih masjid fasa 1 bagi membaiki dan membina tandas dan ruang wuduk lelaki dan perempuan, ruang solat muslimat dan dewan.


Assalamualaikum kepada para penyumbang. Yayasan Amal Maaruf Malaysia dapati bahawa masjid ini memerlukan dana untuk baik pulih kawasan. Keadaan bumbung ini juga mengalami kebocoran apabila hujan lebat. Keadaan ini agak bahaya untuk para jemaah yang bersolat jika masalah ini dibiarkan berlanjutan.


Sumbangan ini diharap dapat membantu pihak pengurusan untuk mengurus dan memperbaiki kerosakan yang berlaku untuk keselesaan jemaah dan penggunanya.


“Dari Abi Huhairah RA, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda: Apabila seseorang anak Adam itu meninggal dunia,maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara: sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dengannya dan anak soleh yang mendoakan untuknya.”

(Sahih Muslim bi sharh al-Imam Muhyiddin al-Nawawi, Kitab wasiyyah, jld. 11, hlm.87)Jadi, dengan rendah diri kami menyeru kepada masyarakat untuk membantu dalam memberikan keselesaan kepada semua jemaah di kampung ini bagi menunaikan ibadah di masjid dengan hanya berinfak serendah RM10. InshaAllah dengan infak dermawan semua, ia dapat memberi keselesaan dan memudahkan urusan penduduk dalam menunaikan ibadah. Selagi masjid ini berdiri teguh, selagi itu pahala akan mengalir tanpa putus. InshaAllah


‘‘Sesiapa yang membina masjid kerana Allah, Allah membina baginya rumah di syurga kelak (binaan) seumpamanya.” (Hadith Riwayat Muslim)

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 21, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 20, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Dec 17, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Dec 11, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 09, 2022

Kempen Sumbangan Tamat