PERTUBUHAN MIHRAB

Dimulakan pada Dec 16, 2022

TABUNG BANTUAN SEGERA BAIK PULIH SURAU DAN MASJID

RM15,706 / 15.71 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM100,000

633 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Rumah Allah adalah tempat menghidupkan jiwa masyarakat. Justeru, Tabung Bantuan Segera Baik Pulih Surau dan Masjid dilancarkan bagi menyediakan suasana tempat ibadah yang lebih selesa kepada jemaah.


Rumah Allah adalah tempat menghidupkan jiwa masyarakat kembali kepada Allah SWT. Namun, sedihnya Mihrab telah menerima banyak permohonan dan rayuan untuk membaiki kerosakan serta kemudahan asas.
Justeru, Tabung Bantuan Segera Baik Pulih Surau dan Masjid dilancarkan bagi menyediakan suasana tempat ibadah dan dakwah yang lebih selesa kepada para jemaah. Baik pulih ini merangkumi:


1. Baik pulih bumbung bocor

2. Menukar karpet lama yang usang dan berbau

3. Baik pulih sistem audio

4. Baik pulih sistem pendawaian

5. Baik pulih tempat wuduk

6. Baik pulih tandas 

7. Baik pulih kipas dan lampu/penghawa dingin Sesungguhnya memelihara dan menjaga rumah Allah ini sangat penting dan tidak akan pernah merugikan kita kerana setiap solat yang didirikan di dalamnya, setiap ayat-ayat suci Al-Quran yang dibaca didalamnya dan setiap dakwah yang berjalan di dalamnya akan menjadi pahala jariah yang menderu-deru mengalir secara berterusan buat kita semua. Ketahuilah saudaraku, membina masjid dan surau itu amat besar kelebihannya berdasarkan hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim. Nabi SAW bersabda: 


𝑆𝑖𝑎𝑝𝑎 𝑚𝑒𝑚𝑏𝑖𝑛𝑎 𝑠𝑒𝑏𝑢𝑎ℎ 𝑚𝑎𝑠𝑗𝑖𝑑 𝑘𝑒𝑟𝑎𝑛𝑎 𝐴𝑙𝑙𝑎ℎ, 𝑠𝑎𝑚𝑎 𝑎𝑑𝑎 𝑑𝑖𝑎 𝑘𝑒𝑐𝑖𝑙 𝑎𝑡𝑎𝑢 𝑏𝑒𝑠𝑎𝑟, 𝑝𝑎𝑠𝑡𝑖𝑙𝑎ℎ 𝐴𝑙𝑙𝑎ℎ 𝑎𝑘𝑎𝑛 𝑚𝑒𝑚𝑏𝑖𝑛𝑎𝑘𝑎𝑛 𝑢𝑛𝑡𝑢𝑘𝑛𝑦𝑎 𝑠𝑒𝑏𝑢𝑎ℎ 𝑟𝑢𝑚𝑎ℎ (𝑖𝑠𝑡𝑎𝑛𝑎) 𝑑𝑎𝑙𝑎𝑚 𝑠𝑦𝑢𝑟𝑔𝑎.


Semoga setiap usaha kecil kita ini, menjadi asbab untuk kita semua menuai saham di akhirat kelak dan terbinanya istana di dalam Syurga nanti. Amin.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Dec 12, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Dec 11, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 04, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Dec 03, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 03, 2023

Kempen Sumbangan Tamat