YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Jan 05, 2023

SUMBANGAN DANA PEMBANGUNAN MASJID TUNKU ALIF HUSSEIN AL- AMIN KARIAH TENGKEK

RM174,289 / 102.52 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM170,000

5871 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

JOM BANTU KAMI BANGUN MASJID YANG LAYAK UNTUK MASYARAKAT KARIAH TENGKEK. SUMBANGAN ANDA SANGAT BERARTI BERAPAPUN YANG ANDA BERI.


Assalamualaikum kepada para penyumbang. Yayasan Amal Maaruf Malaysia dapati bahawa masjid ini memerlukan dana untuk baik pulih kawasan. Keadaan bumbung ini juga mengalami kebocoran apabila hujan lebat. Keadaan ini agak bahaya untuk para jemaah yang bersolat jika masalah ini dibiarkan berlanjutan.
Sumbangan ini diharap dapat membantu pihak pengurusan untuk mengurus dan memperbaiki kerosakan yang berlaku untuk keselesaan jemaah dan penggunanya. Dari Abi Huhairah RA, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda:


"Apabila seseorang anak Adam itu meninggal dunia,maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara: sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dengannya dan anak soleh yang mendoakan untuknya.”

(Sahih Muslim bi sharh al-Imam Muhyiddin al-Nawawi, Kitab wasiyyah, jld. 11, hlm.87)
Jadi, dengan rendah diri kami menyeru kepada masyarakat untuk membantu dalam memberikan keselesaan kepada semua jemaah di kampung ini bagi menunaikan ibadah di masjid dengan hanya berinfak serendah RM10. InshaAllah dengan infak dermawan semua, ia dapat memberi keselesaan dan memudahkan urusan penduduk dalam menunaikan ibadah. Selagi masjid ini berdiri teguh, selagi itu pahala akan mengalir tanpa putus. InshaAllah


‘‘Sesiapa yang membina masjid kerana Allah, Allah membina baginya rumah di syurga kelak (binaan) seumpamanya.” (Hadith Riwayat Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

avatar

Mohd Fayyadh Bin Jaafar

Jumlah: 1

Senarai Sumbangan

SITI SARAH BINTI SAAD

Menyumbang sebanyak RM100.00

May 08, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

May 08, 2023

MUHAMMAD ADAM BIN DADAP

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 08, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 08, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

May 08, 2023

Kempen Sumbangan Tamat