YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Oct 07, 2022

SUMBANGAN KEPERLUAN ASAS TAHFIZ PENGHAFAZ DAN PENUNTUT AL-QURAN

RM1,580 / 7.90 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM20,000

95 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Ayuh, tanamkan dalam diri kita semua untuk terus istiqamah bersedekah untuk mendapat ganjaran yang istimewa walaupun hanya RM10 melalui medium ini.


Pihak kami dapati banyak tahfiz yang masih memerlukan bantuan dari segi barangan asas dan bantuan pembelajaran. Oleh itu, kami masih memerlukan lebih banyak bantuan dalam tahun ini, melalui kos sekolah dan keperluan persekolahan.Bentuk kesyukuran atas limpahan nikmat yang Allah SWT berikan iaitu dengan berkongsi kegembiraan memberi makan kepada saudara seislam yang lain ternyata bukan sahaja bernilai sosial bagi kemanusiaan, tetapi juga menunjukkan kualiti keimanan seseorang.


Kita tahu bahawa Al-Quran adalah sumber segala ilmu dan agama. Jom raih keberkatan sepanjang zaman dari setiap butir nasi yang dimakan oleh para penghafaz dan penuntut Al-Quran. Juga sokong program ini dengan berkongsi pautan program kebaikan ini bersama keluarga, sanak saudara, jiran tetangga dan sahabat handai serta mengajak mereka menjadi sebahagian daripada pelajar hafazan Al-Quran. Hasil daripada kutipan derma ini disasarkan untuk pelajar Rumah Quran, Dana yang terkumpul juga akan digunakan untuk pembangunan dakwah dan faedah yang berkaitan dengannya.


Sebagaimana sabda Rasulullah ﷺ:


"Aku tidak percaya kepada orang yang kenyang sepanjang malam sedangkan tetangganya kelaparan di sampingnya, padahal dia tahu." (HR. At-Tabrani).

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM30.00

Nov 15, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 11, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 21, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 21, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 21, 2022

Kempen Sumbangan Tamat