YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Sep 12, 2022

PUSAT WARGA EMAS DAN TAHFIZ AL QURAN

RM3,515 / 0.20 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM1,798,000

195 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Marilah bersama-sama kami memudahkan warga kawasan pedalaman di johor, kami tidak mampu tanpa bantuan anda. Ayuh derma!


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah Ta’ala dan selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w kerana taufiq, hidayah, rahmah dan inayah Nya. Pusat Pengajian Warga emas dan Tahfiz Al Quran adalah satu tempat pengajian dan pendidikan bagi kawasan pedalaman di sekitar Benut, Johor. Kami dapati disini tiada banyak kemudahan untuk pendidikan ilmu.


Namun begitu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) mewakafkan tanah sendiri bagi tujuan  Pusat Pengajian Warga emas dan Tahfiz Al Quran.


Dengan izin Allah, dapat kita dapat membantu bagi Warga Emas dan Tahfiz Al Quran memacu legasi tarbiah ke arah melahirkan Ulul Albab, Pusat Pengajian Tahfiz Al-Quran ingin melahirkan para graduan yang kompeten dalam pelbagai bidang mencakupi kerjaya, pembangunan diri dan ummah. Laman ini menjadi wadah dalam menyampaikan ilmu dan dakwah. Selain menyalurkan segala info terkini dan perkembangan semasa yang dijalankan di kepada pelajar, ibu bapa dan kakitangan, portal ini juga membantu masyarakat di luar sana untuk lebih mengenali latar belakang penubuhan, visi, misi dan objektif agar masyarakat cakna terhadap usaha dalam menyempurnakan amanah mendidik legasi huffaz al-Quran sekaligus memartabatkan Institusi Pengajian Tinggi Tahfiz al-Quran di negeri Pulau Johor.


Akhir kalam, selamat melayari Portal Pusat Pengajian Tahfiz Al-Quran (PPTAQ) KITAB dan saya berharap agar PPTAQ dapat mengorak langkah dengan lebih efisyen demi mengangkat martabat huffaz al-Quran yang berkualiti, berakhlak mulia dan berdaya saing seterusnya memberi manfaat kepada ummah sepertimana di dalam dua hadith Rasulullah s.a.w. yang bersabda :


’خَيْرُكُمْ مَنْ تَعَلَّمَ القُرْآنَ وَعَلَّمَهُ‘

“Sebaik-baiknya kamu adalah orang yang belajar al Quran dan mengajarkannya.”

(HR Bukhari, Abu Daud, Tirmidzi, Nasai, Ibnu Majah)


Jom#BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 29, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM20.00

Aug 29, 2023

HISHAM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 26, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 14, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 13, 2023

Kempen Sumbangan Tamat