YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Aug 05, 2021

INFAQ ASNAF

RM3,456 / 101.65 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,400

136 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Infaq Asnaf Untuk Keluarga Mangsa Covid-19 Yang Kehilangan Penjaga / Ahli Keluarga

Infaq Asnaf Untuk Keluarga Mangsa Covid-19 Yang Kehilangan Penjaga / Ahli Keluarga


Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)


Sesungguhnya, ramai di luar sana yang terkesan dengan ujian pandemik Covid-19 samada kehilangan sumber pendapatan mahupun kehilangan orang tersayang yang selama ini menanggung urusan nafkah / kehidupan keluarga. 


Oleh itu, sebagai menyahut seruan Nabi Muhammad S.A.W. yang maksudnya: “Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang Mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis riwayat Muslim), maka pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia akan melaksanakan program Infaq khusus untuk golongan Asnaf di sekitar Lembah Klang  yang terkesan akibat kehilangan penjaga / ahli keluarga akibat Covid-19. 


Melalui program ini, seramai 100 penerima dari kalangan Asnaf, termasuk mereka dari kumpulan B40 dan Keluarga Ibu tunggal serta Muallaf akan menerima sumbangan keperluan barangan harian.


Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program ini demi manfaat penerima-penerima sumbangan dan semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.


Terima Kasih.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM30.00

Aug 30, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM300.00

Aug 27, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 26, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 26, 2021

NAJIHAH ZAINAL

Menyumbang sebanyak RM50.00

Aug 25, 2021

Kempen Sumbangan Tamat