YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Jan 19, 2023

INFAK BARANG KEPERLUAN MADRASAH TAHFIZ

RM275 / 5.50 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

18 Penyumbang

60 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program infaq sedekah ini demi manfaat pelajar-pelajar tahfiz dari kalangan anak-anak yatim piatu dan asnaf.


Assalamualaikum wbt. Program infaq sedekah anjuran Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) ini mengkhususkan pemberian bantuan makanan dan minuman serta keperluan asas harian untuk pelajar-pelajar tahfiz dari kalangan anak-anak yatim piatu di sekitar Lembah Klang. Bantuan ini sangat diperlukan oleh mereka memandangkan masih kurang bantuan diterima sejak dari awal tahun ini. Rasulullah SAW bersabda:

“Orang-orang yang memelihara anak yatim di antara umat muslimin, memberikan mereka makan dan minum, pasti Allah memasukkannya ke dalam syurga, kecuali ia melakukan dosa yang tidak boleh diampuni.” (Riwayat al- Tirmidzi dari Ibnu Abbas)


Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program infaq sedekah ini demi manfaat pelajar-pelajar tahfiz, anak-anak yatim piatu dan asnaf. Antara barang keperluan Madrasah Tahfiz Darul Quran:

1. Al-Quran

2. Baik pulih dapur

3. Katil double decker

4. Barang masakan

5. Dana kos madrasahAllah SWT berfirman yang bermaksud: “Kamu tidak sekali-kali akan dapat mencapai kebajikan (yang sempurna) sebelum kamu dermakan sebahagian daripada apa yang kamu sayangi. Sesuatu apa jua yang kamu dermakan, maka sesungguhnya Allah mengetahuinya.” (Ali Imran: 92)Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 26, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 25, 2023

LILY

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2023

LILY

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 23, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 22, 2023