YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Sep 19, 2022

TABUNG DANA OPERASI KEPADA ORANG YANG PERLUKAN

RM655

Telah terkumpul

23 Penyumbang

Kongsi:

Tentang Kempen

Kami mengajak semua untuk bantu menyantun golongan yang sedang dalam kesusahan. Semoga Allah memberi keberkatan dan menerima sebagai amalan baik, Amiin.


Tabung Bantuan Kecemasan Koperasi (TBK) diwujudkan bagi membantu koperasi-koperasi yang terjejas dan menghadapi masalah khususnya akibat dari bencana alam atau faktor-faktor lain di luar kawalan.


Yayasan Amal Maaruf Malaysian atau dikenali sebagai YAMM hanyalah sebuah Yayasan yang kecil, yang asalnya hanya ingin berjuang. Namun tanggungjawab ini semakin hari semakin berat.Setiap bulan kami menerima lebih 6 hingga 12 kawasan yang perlukan bantuan seperti makanan, pakaian dan dana untuk mereka sara hidup, mereka datang kepada YAMM mengharapkan nasib mereka dibela.


Namun sedih, ada juga mereka yang kami terpaksa tolak ke tepi kerana kekurangan sumber dan kebolehan untuk membantu. Perjuangan ini semakin sukar, kami tidak mampu lakukanya sendiri. Kekuatan YAMM bermula dari sokongan anda. Sumbangan anda dapat membantu menampung sebahagian kos operasi YAMM terutamanya dalam urusan penyelesaian aduan bagi membantu mereka (berkepentingan ummah & individu memerlukan) serta melaksanakan kempen kesedaran & dididikan kepada semua.


Ketahuilah bahawa Allah akan mempermudahkan urusan hamba yang membantu orang lain yang di dalam kesusahan. Sabda Rasulullah:

وَمَنْ يَسَّرَ عَلَى مُعْسِرٍ يَسَّرَ اللهُ عَلَيْهِ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ

“Barangsiapa yang mempermudah urusan mereka yang kesusahan, maka Allah akan mempermudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.”
(HR Muslim)

Jom #BuatBaik!Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 21, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 20, 2023

AHMAD JALALUDIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 18, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM30.00

Mar 13, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 01, 2023