YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Nov 10, 2022

INFAQ KONGSI MAKANAN DI HARI JUMAAT

RM400 / 13.33 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

31 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Sedekah Jumaat ini demi manfaat penerima-penerima sumbangan. Semoga sumbangan Tuan/Puan diberkati Allah SWT.


Assalamualaikum wbt. Melalui program sedekah jumaat anjuran Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) minggu ini, sumbangan yang diterima akan disalurkan kepada penerima dari kalangan anak-anak yatim miskin dan memerlukan bantuan serta golongan asnaf di sekitar Lembah Klang dan kawasan lain yang memerlukan.Pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program ini demi manfaat penerima-penerima sumbangan dan semoga sumbangan Tuan/Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah Al-Baqarah : 261)Nabi Muhammad S.A.W. bersabda: "Sebaik-baik hari adalah hari Jumaat, kerana pada hari itulah Adam diciptakan. Pada hari itu pula ia dimasukkan ke dalam syurga dan pada hari itu juga ia dikeluarkan daripadanya. Dan hari kiamat tidak terjadi kecuali pada hari Jumaat." (Riwayat Muslim)


Nabi S.A.W. juga ada bersabda: "Dan sedekah pada hari itu (Jumaat) lebih mulia dibanding hari-hari selainnya". (Riwayat Ibnu Khuzaimah)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 21, 2022

MOHD YAKOP IKRAM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 21, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Nov 21, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 21, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 21, 2022

Kempen Sumbangan Tamat