YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada May 10, 2021

SUMBANGAN DANA WAKAF UNTUK PEMBINAAN TAPAK PUSAT PENDIDIDKAN ISLAM KOTA ILMU UNAIS

RM6,392 / 4.26 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM150,000

162 penyumbang

106 Baki Hari

Kongsikan:

Tentang Kempen

Assalamulaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

                  

Yayasan Amal Ma'aruf Malaysia merancang untuk membina sebuah Pusat Pendidikan Islam yang berasaskan sistem wakaf untuk golongan dewasa yang dikenali sebagai Kota Ilmu UNAIS (Nama Unais diambil sempena nama Sabahat Rasullullah S.A.W. iaitu Annas bin Malik) di Simpang Renggam, Johor.

 

Kota Ilmu UNAIS ini akan menjadi sebuah pusat pengajian ilmu Islam dengan menggunakan harta wakaf yang lengkap dengan infrastruktur moden untuk semua golongan sama ada dari dalam atau luar negara khusus untuk golongan pelajar peringkat umur dewasa.

 

Untuk FASA PERTAMA ini, Yayasan Amal Ma'aruf Malaysia membuka 1500 Lot Wakaf bagi pembinaan tapak bangunan dengan nilai Satu Lot adalah RM100.

 

Kami mengalu-alukan para Penyumbang Wakaf untuk sama-sama melakukan kebajikan agar matlamat bagi membina sebuah pusat ilmu pendidikan Islam dapat direalisasikan.

 

Semoga sumbangan Wakaf / Sedekah Jariah Ybhg. Tan Sri, Dato' Seri, Dato', Tuan  Puan diberi ganjaran oleh Allah S.W.T. selaras dengan gesaan Rasullullah S.A.W. yang bermaksud:

 "Jika mati seorang manusia itu akan terputuslah catatan amalannya melainkan tiga perkara, sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dan anak soleh yang mendoakan baginya kebaikan". (Hadis riwayat Imam Muslim)

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Kongsikan:

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM500

Jul 27, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM500

Jul 25, 2021

NABARIAH BINTI MOHD DAUD & RAMLI BIN HAKIM

Menyumbang sebanyak RM10

Jul 25, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25

Jul 16, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Jul 11, 2021