TADIKA PINTAR AS SOFFIYAH

Dimulakan pada Feb 11, 2022

SEDEKAH REJAB KEPERLUAN MAKANAN ORANG KELAINAN UPAYA

RM3,025 / 67.22 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM4,500

163 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Semoga kita semua senantiasa diberkati dan diberkahkan rezeki oleh Allah SWT.

Beramallah menurut kemampuan masing-masing, jika tidak dapat melaksanakannya janganlah ditinggalkan semuanya.


Marilah kita menjadi sebahagian manusia yang dapat memberikan kelebihan dan maafaat buat orang lain yang memerlukan. Ayuh, kita bantu mereka! Siapa kita untuk membiarkan orang yang memerlukan bantuan, sedangkan kita mampu untuk menghulurkan bantuan?SEDEKAH KEPERLUAN MAKANAN KEPADA ORANG KELAINAN UPAYA


Sedekah ini dkhaskan untuk pembelian kotak makanan untuk diserahkan kepada orang kelainan upaya.


Menerusi pemberian seperti ini, mereka yang memerlukan ini tidak ketinggalan untuk mendapatkan bekalan makanan dan mempunyai makanan untuk diberikan kepada keluarga mereka sehari-hari. Usaha ini akan terus berjalan dan tidak terhenti setakat ini sahaja. Sumbangan beras ini akan terus diberikan kepada orang kelainan upaya sekitar Batu Pahat, Johor. 


Menerusi sumbanagn beras ini, beras 5 kg akan diberikan kepada setiap keluarga. Keluarga yang mempunyai ahli keluarga yang ramai akan diberikan 2,3 pek beras 5 kg bagi menanggung keperluan seharian mereka buat seketika.


Pemberian ini diadakan berterusan dan tidak terhad kepada bekalanan makanan kering sahaja. Kami juga ada mengadakan agihan bekalan makanan basah, seperti ikan dan ayam yang menjadi makanan harian rakyat Malaysia. Antara beras bantaun telah diagihkan kepada target kita pada pemberian sebelum ini :Dengan bantuan, sokongan dan pertolongan berterusan dari semua pihak yang menyumbang. Kami akan dapat laksanakan pemberian ini untuk sesi ini. Kami menjangkakan pemberian ini akan diberikan apabila sumbangan mencukupi.


Dari potongan ayat al-quran: "Bagi orang-orang yang berbuat baik, ada pahala yang terbaik (syurga) dan tambahannya. Dan muka mereka tidak ditutupi debu hitam dan tidak (pula) kehinaan. Mereka itulah penghuni syurga, mereka kekal di dalamnya.” (Al-Baqarah: 195)


REJAB menyucikan badannya. SYAABAN menyucikan hatinya.

RAMADAN menyucikan rohnya

REJAB bulan taubat.

SYAABAN bulan muhibbah.

RAMADAN dilimpahi pahala amalan.


Beramallah menurut kemampuan masing-masing, jika tidak dapat melaksanakannya janganlah ditinggalkan semuanya. Marilah kita menjadi sebahagian manusia yang dapat memberikan kelebihan dan maafaat buat orang lain yang memerlukan.


Ayuh, kita bantu mereka!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 30, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 29, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 28, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 22, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 21, 2022

Kempen Sumbangan Tamat