ASAR HUMANITY

Dimulakan pada Feb 15, 2024

SEDEKAH IFTAR UNTUK ASNAF DAN ANAK YATIM BERBUKA PUASA SELAMA BULAN RAMADAN

RM14,390 / 143.90 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

615 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom lipat gandakan pahala kebaikan anda dengan memberikan makan kepada asnaf yang berpuasa di bulan Ramadan!


Mari kita terokai perjalanan yang penuh makna dan kebaikan bersama. Pada tahun-tahun sebelumnya, cahaya kebaikan sedekah juadah berbuka puasa telah merebak ke pelbagai sudut, menyinari hati masyarakat di pelbagai kota di Sumatera Utara, Aceh, Sumatera Barat, Jawa Barat dan Jakarta. Namun, pada tahun ini, seruan untuk meraih rahmat Allah mengembalikan kita, membawa kita bersama dalam dakapan kebaikan yang lebih luas dan diberkati.Di bawah panji-panji Asar Humanity, kami sekali lagi menjemput anda untuk bersama-sama dalam misi mulia ini, memperbanyakkan kebaikan dan mengukir jejak kebahagiaan di hati mereka yang memerlukan. Sama-samalah kita membahagiakan meja-meja fakir miskin, anak-anak yatim yang mendambakan belaian kasih sayang, musafir yang jauh dari kampung halaman, pelajar tahfiz yang gigih menuntut ilmu, dan para asnaf yang sentiasa memerlukan pertolongan di bulan yang penuh barakah, Ramadhan.
Masih ingatkah anda dengan senyuman manis anak-anak Tahfiz ketika kita berbuka puasa bersama mereka? Atau bagaimana air mata emosi terpancar dari mata pejuang jalanan apabila mereka menerima hidangan berbuka puasa dari tangan penyayang? Semua detik-detik ini hanya dapat dicapai dengan berkat rahmat Allah SWT dan sumbangan ikhlas daripada anda, saudara dan saudari yang mulia. Dengan cara ini, kita dapat merealisasikan kebaikan ini, dengan keberkatan-Nya.Dengan penuh keyakinan, semoga pakej juadah berbuka puasa ini menjadi sarana untuk mendekatkan diri kepada rahmat dan keberkatanNya. Bersama-sama, Asar Humanity berkomitmen untuk terus berada di sisi rakyat, menyampaikan amanah dan kebaikan yang telah anda amanahkan kepada kami. Bayangkan betapa besarnya nikmat sekiranya pek juadah berbuka puasa yang anda sediakan mampu menghilangkan dahaga orang yang berpuasa di bulan Ramadhan.

Marilah beramai-ramai, dalam semangat kebersamaan dan rasa tanggungjawab yang tinggi, kita menjemput rahmat Allah SWT, kita mendapat rahmat-Nya, dan kita menyebarkan kebaikan ke seluruh alam. Bersama-sama, kita dapat menjangkau lebih ramai orang yang memerlukan, menjadikan dunia ini tempat yang lebih hangat dengan kasih sayang dan belas kasihan.
“Siapa memberi makan orang yang berpuasa, maka baginya pahala seperti orang yang berpuasa tersebut, tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa itu sedikit pun juga.” (HR. Tirmidzi)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 05, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 05, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 05, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Apr 05, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 05, 2024

Kempen Sumbangan Tamat