TADIKA PINTAR AS SOFFIYAH

Dimulakan pada Aug 20, 2021

SEDEKAH PEK BARANG BASAH UNTUK WARGA EMAS

RM4,256 / 101.33 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM4,200

181 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Kesusahan yang ditanggung mereka wajar untuk kita sama-sama bantu serta bersifat ehsan kepada jiran dan masyarakat kita.


Amalan bersedekah sangat berkait rapat dengan iman seorang Muslim. Setiap sedekah yang diterima di sisi Allah SWT, Dia akan balas dan ‘membayarnya’ di dunia lagi, apatah lagi di akhirat nanti.

Itu janji Allah dalam al-Quran iaitu sesiapa yang bersedekah di jalan Allah, Dia akan ganti semula dengan ganjaran paling sedikit 10 kali ganda pahala manakala paling banyak adalah 700 kali ganda.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Pek Barangan Basah ini akan diberikan kepada warga emas dan keluarga mereka yang kehilangan pekerjaan di sekitar Johor. Sumbangan ini diberikan secara one off dan berupa barangan basah seperti ayam, dan sayur-sayuran untuk mereka meneruskan kehidupan sebelum menerima/mendapat pekerjaan lain.

Kesusahan yang ditanggung mereka wajar untuk kita sama-sama bantu serta bersifat ehsan kepada jiran dan masyarakat kita. Kehidupan akan bertambah baik sekiranya budaya bersedekah, membantu dan saling memudahkan diaplikasi dalam kehidupan sehari-hari.

Semoga urusan kita semua dipermudahkan oleh Allah SWT.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 15, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 08, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 06, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 06, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Sep 02, 2021

Kempen Sumbangan Tamat