YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Oct 25, 2022

BANTUAN SEKAMPIT BERAS DAN BARANGAN KEPERLUAN

RM6,185 / 0.62 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM1,000,000

502 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom menyumbang ke kempen infaq beras! Moga kempen ini akan berjaya dan menjadi program bulanan bagi kita semua untuk membantu meringankan beban mereka yang sangat memerlukan perhatian kita semua.


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini kita dapat dengar ramai sangat masyarakat di luar sana yang susah, lapar dan memerlukan bantuan. Rumah-rumah mereka kosong dan tiada makanan untuk dimasak. Bayangkan betapa seronoknya mereka yang menerima sumbangan beras ini.“Harta tidak akan berkurang dengan sedekah. Dan seorang hamba yang bersedekah pasti akan Allah tambahkan kewibawaan baginya.”

(HR. Muslim, no. 2588)Sasaran untuk bantuan kali ni adalah di seluruh Malaysia. Bantuan ini juga termasuk untuk rumah perlindungan warga emas / anak yatim mahupun pusat tahfiz. Dana tersebut akan banyak membantu orang yang dalam kesusahan.Oleh itu, dana yang terkumpul akan dibahagikan setiap keluarga asnaf yang memerlukan atau pusat tahfiz pendalaman seperti:


1. Beras

2. Daging segar

3. Barang dapur

4. Dana Semoga Allah menambahkan rezeki kita dan meluaskan rahmatNya kepada kita semua. Imam Jalaluddin al-Suyuti menyebutkan terdapat satu hadis Nabi SAW mengenai orang yang akan mendapatkan perlindungan di bawah Arasy Allah SWT. Dia adalah orang yang memberi makanan kepada orang yang lapar. Sabda Nabi SAW:


"Sesungguhnya orang terbaik di antara kalian adalah orang yang memberi makan."

(Riwayat at-Tabrani)


Ayuhla kita sama-sama menyumbang untuk saudara seagama dengan kita tidak kiralah dimana mereka berada, mereka sedang menunggu kita.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 23, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 23, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 22, 2023

ZAUHARA SUMAR

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 22, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 22, 2023

Kempen Sumbangan Tamat