YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Sep 09, 2021

INFAQ JUMAAT ANAK YATIM DAN IBU TUNGGAL TERKESAN COVID-19

RM6,028 / 100.47 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM6,000

237 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia melalui program Infaq Jumaat kali ini akan menyalurkan sumbangan untuk anak-anak yatim dan ibu-ibu tunggal yang terkesan Covid-19.

Infaq Jumaat

 

Pendemik Covid-19 yang melanda negara telah menyebabkan ramai di luar sana yang terkesan khususnya dari segi kewangan atau pendapatan. Bagi meringankan sedikit beban mereka, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia melalui program Infaq Jumaat kali ini akan menyalurkan sumbangan makanan asas / makanan kering dan keperluan harian untuk anak-anak yatim dan ibu-ibu tunggal yang terkesan dengan Covid-19 khususnya di sekitar Lembah Klang dan kawasan lain yang memerlukan.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program ini demi manfaat penerima-penerima sumbangan dan semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda: "Sebaik-baik hari adalah hari Jumaat, kerana pada hari itulah Adam diciptakan. Pada hari itu pula ia dimasukkan ke dalam syurga dan pada hari itu juga ia dikeluarkan daripadanya. Dan hari kiamat tidak terjadi kecuali pada hari Jumaat." (Riwayat Muslim)

 

Nabi S.A.W. juga ada bersabda: ………."Dan sedekah pada hari itu (Jumaat) lebih mulia dibanding hari-hari selainnya". (Riwayat Ibnu Khuzaimah)

 

Terima Kasih.Wassalam.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Sep 15, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 15, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 15, 2021

NAJIHAH ZAINAL

Menyumbang sebanyak RM50.00

Sep 15, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 15, 2021

Kempen Sumbangan Tamat