YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Sep 21, 2021

INFAQ ASNAF ANAK YATIM DAN OKU

RM1,935 / 32.25 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM6,000

95 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia melalui Sekretariat YAMM N. Sembilan dan Negeri Perak mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Asnaf ini demi manfaat Anak-anak Yatim dan OKU.

Assalamualaikum W.B.T.

 

Infaq Asnaf Anak Yatim dan OKU

 

Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) melalui Sekretariat YAMM Negeri Sembilan dan Negeri Perak akan melaksanakan program Infaq Asnaf dengan menyalurkan bantuan makanan asas / makanan kering dan keperluan harian kepada golongan asnaf Anak-anak Yatim dan OKU khususnya di Seremban, Negeri Sembilan dan di Taiping, Perak.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) melalui Sekretariat YAMM Negeri Sembilan dan Negeri Perak mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Asnaf ini demi manfaat Anak-anak Yatim dan OKU. Semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Nabi SAW bersabda: “Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis Riwayat Muslim)

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

NAJIHAH ZAINAL

Menyumbang sebanyak RM50.00

Sep 29, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 29, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Sep 28, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 28, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 27, 2021

Kempen Sumbangan Tamat