YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Dec 20, 2021

INFAQ BANTUAN BANJIR UNTUK PELAJAR TAHFIZ MANGSA BANJIR

RM2,405 / 24.05 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

91 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama menjayakan program Infaq Bantuan Banjir ini bagi membantu Pelajar-Pelajar Tahfiz yang terkesan dengan bencana banjir.

Assalamualaikum W.B.T.

 

Infaq Bantuan Banjir Untuk Pelajar Tahfiz Mangsa Banjir

 

Beberapa buah Sekolah / Pusat Tahfiz di sekitar Lembah Klang yang terlibat dengan banjir besar beberapa hari lalu sangat terkesan dengan bencana tersebut. Menyedari akan keperluan bantuan untuk pelajar-pelajar Tahfiz ini, Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) melalui Infaq Bantuan Banjir akan menyalurkan bantuan makanan dan minuman serta keperluan asas yang diperlukan oleh mereka.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Bantuan Banjir ini bagi meringankan beban yang dihadapi oleh Pelajar-Pelajar Tahfiz Mangsa Banjir dan semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Nabi SAW juga ada bersabda: “Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis Riwayat Muslim)

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Kamu tidak sekali-kali akan dapat mencapai kebajikan (yang sempurna) sebelum kamu dermakan sebahagian daripada apa yang kamu sayangi. Sesuatu apa jua yang kamu dermakan, maka sesungguhnya Allah mengetahuinya.” (Ali Imran: 92)

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah: 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Dec 28, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 28, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 28, 2021

NAJIHAH ZAINAL

Menyumbang sebanyak RM50.00

Dec 28, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 27, 2021

Kempen Sumbangan Tamat