YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Nov 22, 2021

INFAQ BANTUAN UNTUK PELAJAR TAHFIZ ANAK YATIM PIATU MISKIN

RM2,280 / 45.60 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM5,000

93 penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsikan:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program bantuan untuk Pelajar-Pelajar Tahfiz Anak Yatim Piatu Miskin. Semoga Allah SWT membalas akan ganjarannya.

Assalamualaikum W.B.T.

 

Infaq Bantuan Pelajar Tahfiz Anak Yatim Piatu Miskin

 

Melalui program Infaq Bantuan anjuran Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) ini, sumbangan yang diterima akan disalurkan kepada penerima dari kalangan Pelajar Tahfiz yang merupakan Anak Yatim Piatu yang Miskin dan memerlukan bantuan di sekitar Lembah Klang dan kawasan lain yang memerlukan. Bantuan yang akan diberi berupa makanan dan keperluan asas harian.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program ini demi manfaat Pelajar-Pelajar Tahfiz Anak Yatim Piatu Miskin dan semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Rasulullah SAW bersabda: “Orang-orang yang memelihara anak yatim di antara umat muslimin, memberikan mereka makan dan minum, pasti Allah memasukkannya ke dalam syurga, kecuali ia melakukan dosa yang tidak boleh diampuni.” (Riwayat al- Tirmidzi dari Ibnu Abbas).

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.


Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 30, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 30, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 29, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 29, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 28, 2021