YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Dec 02, 2021

INFAQ JUMAAT UNTUK GELANDANGAN DAN FAKIR MISKIN BANDAR

RM2,128 / 42.56 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM5,000

94 penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsikan:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program ini untuk manfaat golongan Gelandangan dan Fakir Miskin Bandar. Semoga Allah SWT membalas ganjarannya.

Assalamualaikum W.B.T.

 

Infaq Jumaat Untuk Gelandangan dan Fakir Miskin Bandar

 

Program Infaq Jumaat Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) untuk minggu ini mengkhususkan pemberian bantuan makanan serta keperluan harian untuk golongan Gelandangan dan Fakir Miskin Bandar yang berada di kawasan Lembah Klang.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program ini demi manfaat golongan Gelandangan dan Fakir Miskin Bandar dan semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Rasulullah SAW juga bersabda: “Wahai sekalian manusia, sebarkan (ucapan) salam, berilah makan (kepada yang memerlukan), sambunglah hubungan persaudaraan, solat pada waktu malam ketika manusia sedang tidur, nescaya kamu semua akan masuk syurga dengan sejahtera.” (HR Ibn Majah).

Nabi S.A.W. juga ada bersabda: ………."Dan sedekah pada hari itu (Jumaat) lebih mulia dibanding hari-hari selainnya". (Riwayat Ibnu Khuzaimah)

 

Nabi SAW bersabda: “Sedekah dapat menghapus dosa sebagaimana air memadamkan api.” (Riwayat Tirmizi)

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (Rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.”

(al-Baqarah: 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.


Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 10, 2021

SHAHRUL BIN AHMAD KAMAL

Menyumbang sebanyak RM50.00

Dec 10, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 07, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 07, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 06, 2021