YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Nov 21, 2021

INFAQ SEDEKAH UNTUK ASNAF MUALLAF DAN ANAK YATIM OKU

RM867 / 17.34 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM5,000

46 penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsikan:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat Asnaf Muallaf dan Anak Yatim OKU. Semoga Allah SWT membalas ganjarannya.

Assalamualaikum W.B.T.

 

Infaq Sedekah Untuk Asnaf Muallaf dan Anak Yatim OKU

 

Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) melalui program Infaq Sedekah akan menyalurkan bantuan makanan asas / makanan kering dan keperluan harian untuk Asnaf Muallaf dan Anak Yatim OKU di sekitar Lembah Klang dan kawasan lain yang memerlukan. Pemberian ini, sudah pasti sedikit sebanyak akan meringankan beban hidup mereka.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat Asnaf Muallaf dan Anak Yatim OKU. Semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Nabi SAW bersabda: “Sedekah dapat menghapus dosa sebagaimana air memadamkan api.” (Hadis Riwayat Tirmizi).

 

Nabi SAW juga ada bersabda: “Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis Riwayat Muslim)

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.


Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 30, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 30, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 30, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 30, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 29, 2021