YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Jan 04, 2022

INFAQ SEDEKAH BANTUAN UNTUK ASNAF MUALLAF OKU

RM1,465 / 29.30 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

60 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf M'sia mengajak orang ramai untuk bersama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat golongan Asnaf Muallaf OKU yang memerlukan bantuan. Semoga Allah SWT membalas ganjarannya

Assalamualaikum W.B.T.

 

Infaq Sedekah Bantuan Untuk Asnaf Muallaf OKU

 

Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) melalui program Infaq Sedekah kali ini akan menyalurkan bantuan berupa kewangan, makanan asas / makanan kering dan keperluan harian untuk golongan Asnaf Muallaf dari kalangan Orang Kelainan Upaya (OKU) yang berada di sekitar Lembah Klang. Mereka ini ada yang tinggal bersama keluarga dan ada juga di bawah jagaan pusat persendirian.

 

Inisiatif ini, selain membantu golongan Asnaf Muallaf OKU untuk kelangsungan hidup mereka, ia juga merupakan usaha dakwah bagi menzahirkan keperihatinan dan sokongan umat Islam di negara ini terhadap saudara se-agama mereka yang dalam kesusahan.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat golongan Asnaf Muallaf OKU yang memerlukan bantuan. Semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Nabi SAW bersabda:“Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis riwayat Muslim)

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jan 13, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jan 13, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 13, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 12, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Jan 12, 2022

Kempen Sumbangan Tamat