YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Dec 10, 2021

INFAQ SEDEKAH UNTUK OKU DAN PESAKIT ASNAF

RM2,475 / 49.50 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM5,000

93 penyumbang

69 Baki Hari

Kongsikan:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat Asnaf OKU dan Pesakit kronik. Semoga sumbangan yang disalurkan diberkati Allah SWT.

Assalamualaikum W.B.T.

 

Infaq Sedekah Untuk OKU dan Pesakit Asnaf

 

Pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) melalui program Infaq Sedekah kali ini akan menyalurkan bantuan makanan dan kewangan untuk golongan Asnaf OKU dan Pesakit kronik yang memerlukan bantuan di sekitar Lembah Klang. Bantuan yang disalurkan sangat bermakna untuk mereka meneruskan kelangsungan hidup.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat Asnaf OKU dan Pesakit kronik. Semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.

 

Nabi SAW juga ada bersabda:“Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis riwayat Muslim)

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Terima Kasih.Wassalam.

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 18, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 18, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 17, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 17, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25.00

Dec 17, 2021