YAYASAN AMAL MAARUF MALAYSIA

Dimulakan pada Jan 09, 2022

INFAQ SEDEKAH UNTUK PESAKIT ASNAF DAN OKU MISKIN

RM2,244 / 44.88 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

109 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat pesakit asnaf dan OKU miskin. Semoga Allah SWT membalas ganjarannya. Ayuh kita bantu.


Assalamualaikum wbt, golongan asnaf begitu memerlukan keperihatinan kita bagi meneruskan kelangsungan hidup. Bantuan yang disalurkan kepada mereka sedikit sebanyak sudah pasti dapat meringankan beban yang sedang mereka tanggung.Bagi menyantuni golongan ini, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia (YAMM) melalui program Infaq Sedekah akan menyalurkan bantuan kepada Pesakit Asnaf dan OKU Miskin berupa makanan asas kering dan barangan keperluan pesakit seperti kerusi roda, pampers, tuala dan tisu basah di sekitar Lembah Klang. Bantuan juga akan disalurkan kepada rumah-rumah kebajikan yang memerlukan bantuan.

 

Oleh itu, pihak Yayasan Amal Maaruf Malaysia mempelawa orang ramai untuk bersama-sama menjayakan program Infaq Sedekah ini demi manfaat Pesakit Asnaf dan OKU Miskin. Semoga sumbangan Tuan Puan diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.Nabi SAW juga ada bersabda: “Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis riwayat Muslim)

 

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah : 261)

 

Semoga kebaikan dari anda semua dibalas berlipat ganda oleh Allah SWT. InshaAllah. Terima kasih. Wassalam.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 23, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 25, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 18, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 18, 2022

ROBYAH TYA YUSOFF

Menyumbang sebanyak RM12.00

Jan 18, 2022

Kempen Sumbangan Tamat